Hlavní obsah

Co potřebují Češi? Britskou výhru nad Francií a zašmodrchanou skupinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Innsbruck/Praha

Jaká škoda! Francouzi byli v Innsbrucku k poražení. Výsledek 1:2 na zápasy české tenisty může mrzet, ale rozhodně je ještě nezbavuje šance na postup ze skupiny do play off finálového turnaje Davis Cupu.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Servis v podání českého tenisty Jiřího Veselého v utkání Davis Cupu s Francouzem Adrianem Mannarinem.

Článek

"Všichni kluci odvedli super výkony a měli jsme s mladým týmem šanci po dlouhé době Francii porazit. Asi nikdo nečekal, že budeme tak vyrovnanými soupeři," řekl kapitán Jaroslav Navrátil.

Za dobu svého působení na české lavičce od roku 2006 narazil na Francouze počtvrté. V roce 2009 je Berdych se Štěpánkem v Ostravě porazili v prvním kole 3:2. Pak ale následovaly porážky 1:4 v semifinále na Roland Garros (2014) a čtvrtfinálový nezdar 1:3 v Třinci o dva roky později.

Aby byla v neděli naděje na průchod do play off o něco větší, potřebovali by Češi, aby sobotní duel jejich skupiny C skončil nejlépe britskou výhrou nad Francií 2:1.

"Bylo by lepší, kdyby se to zamotalo," připustil Navrátil. Do madridských soubojů postupuje ze šesti tříčlenných skupin vítěz a dva nejlepší týmy z druhých míst. Poměr setů 4:4 po prvním duelu je pro Česko docela příznivý.

Britové sice mají silnou singlovou dvojici Cameron Norrie (12. na světě), Daniel Evans (26.) a sehrané deblisty Joea Salisburyho s Nealem Slupskim, ale v Davis Cupu o překvapení nemusí být nouze, jak předvedl favorizovanému Richardu Gasquetovi ve čtvrtek Tomáš Macháč.

"Britové jsou silnější tým než Francie, bude to těžší. Na konci sezon a na dva sety se ale smazávají rozdíly a dají se porazit," věří český kapitán.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori