Hlavní obsah

Další týden, další titul. Macháč už vyšplhal do osmé desítky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemluví do větru a kuje železo, dokud je žhavé. Tenista Tomáš Macháč dál surfuje na vlně podzimní formy. Minulý týden ovládl silně obsazený challenger v Orléans a navázal na něj i v 300 kilometrů vzdáleném Mouilleron-le-Captif. Další titul mu zajistil posun už na 79. příčku ATP. Výš hráč, který v pátek oslaví 23. narozeniny, zatím ještě nebyl.

Foto: Czech Davis Cup Team

Tomáš Macháč na archivním snímku.

Článek

„Teď se cítím hodně dobře. Jde o to ale pracovat pořád dál,“ řekl Macháč v rozhovoru pro Sport.cz. Zatímco v Orléans porazil pět soupeřů, kteří byli žebříčkově nad ním, tento týden plnil roli favorita. Set ztratil jen v prvním kole a ve finále zpacifikoval i Brita Arthura Feryho 6:3, 6:4.

„Důležité je být precizní, protože kvalita soupeřů je velká,“ prohlásil Macháč, který udělal výborné rozhodnutí, když se před zářijovým valencijským turnajem Davis Cupu vydal na challenger do Cassis, kde prohrál až ve finále.

„Tomáš potřeboval chytit zápasový rytmus, a to se mu podařilo skvěle,“ potěšilo daviscupového kapitána Jaroslava Navrátila. Macháč pak k překvapivému tažení českého týmu do finále v Málaze přispěl dvěma body z dvouher a jedním z deblu. A formu nenechal zahálet ani na akcích ve Francii.

Macháč i v Mouilleronu dobře servíroval, výborně se pohyboval, a jak ukazuje video v článku, na síti předváděl ‚kočičí reflexy‘.

V žebříčku ATP se česká dvojka posune o 17 míst před takové hráče, jako jsou Francouz Rinderknech, Argentinec Coria, ale i rakouský vítěz US Open 2020 Dominic Thiem.

„Pořád na své hře ale cítím rezervy, což je samozřejmě pozitivní. Ukazuje mi to, že bych mohl jít výš,“ říká svěřenec kouče Daniela Vacka. Osmá desítka by rozhodně neměla být Macháčovým stropem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.