Hlavní obsah

Další výbuch na kurtu! Ruský tenista Medveděv vzteky rozbil raketu a pokřikoval na diváky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O velké překvapení se na turnaji v Paříži postaral třiadvacetiletý australský tenista Alex De Minaur, který ve 2. kole porazil bývalou světovou jedničku Rusa Daniila Medveděva 6:4, 2:6 a 7:5. Medveděv po prohraném zápase neudržel nervy na uzdě a před klasickým podáním si rukou se soupeřem u sítě, mrštil raketou o kurt a pokřikoval směrem k publiku, které na něj po jeho gestu začalo bučet.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Daniil Medveděv na turnaji v Paříži překvapivě nestačil na Australana De Minaura.

Článek

Medveděv šel do pařížského turnaje povzbuzen ziskem titulu ve Vídni, kde ve finále zdolal Kanaďana Denise Shapovalova 4:6. 6:3 a 6:2. Mnozí se těšili, že by ve Francii mohl zopakovat loňský finálový souboj s Novakem Djokovičem, jenže šestadvacetiletý Rus překvapivě vypadl hned ve svém prvním zápase.

Mladý Australan hrál sebejistě, šance, které soupeři nabídl, zůstaly nevyužity, a tak se mohl radovat z postupu do 3. kola. Viditelně frustrovaný Rus po konci zápasu naštvaně mrštil raketou o zem a začal něco pokřikovat směrem k publiku, které jeho gesto bučením hned odsoudilo.

Není to přitom tak dlouho, kdy měl s francouzskými diváky konflikt během turnaje v Métách, kde prohrál rovněž svůj první zápas na turnaji se Švýcarem Stanem Wawrinkou. Na diváky ukazoval opičí gesta a rovněž k nim něco vykřikoval.

V pozápasovém rozhovoru v Paříži však uznal soupeřovy kvality. „De Minaur hrál velmi dobře. Dělal málo chyb, víckrát zvolil správné rozhodnutí. Měl jsem šance a nevyužil jsem je. Takže si zaslouží pochvalu," uvedl Medveděv.

Nezapomněl si však postěžovat na umpirového rozhodčího. „Podle mého názoru neodvedl dobrý výkon. Jinak ho mám rád jako rozhodčího, mluvím jen o dnešku," řekl na adresu Nacha Forcadelly.

Reklama

  6 : 4, 6 : 2 Siniaková - Brancacciová 6 : 4, 6 : 2 konec
20240508T15 : 40:00+0200
Siniaková vs. Brancacciová
Siniaková vs. Brancacciová
Siniaková
Brancacciová
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.