Hlavní obsah

Dáma s psíčkem. Martincová má na Štvanici domácí pohodu. Jen o lístky je boj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho se nemohla probít do první stovky světového tenisového žebříčku, ale loňský rok byl zlomový. Tereza Martincová si ověřila, že může šplhat nahoru mezi elitou a porážet hráčky, na které by si dřív asi netroufla.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Tereza Martincová během přípravy na utkání kvalifikace Poháru Billie Jean Kingové na pražské Štvanici.

Článek

Ostapenková, Pavljučenkovová nebo Svitolinová jsou mezi těmi, na které už si 27letá tenistka vyšlápla. A pokud dostane šanci, mohla by do tohoto výčtu brzy zařadit třeba i šampionku z loňského US Open Emmu Raducanuovou. Češky se v areálu pražské Štvanice chystají na kvalifikační duel Billie Jean King Cupu proti Velké Británii.

„Moc to pro mě znamená, že jsem v nominaci, protože to není samozřejmost. Když jsem zjistila, že hrajeme s Britkami doma, tak jsem si říkala, že šance být vybraná není úplně velká. Byla jsem opravdu potěšená, že jsem zase v týmu," líčila po tréninku a v náručí držela usínajícího psa Barnyho.

Foto: Instagram @terezamartinec/@sportpics.cz - Pavel Lebeda

Tereza Martincová se svým věrným společníkem Barnym.

Martincová je nyní českou šestkou a aktuálně figuruje na 50. místě WTA. V únoru už ale byla i v top 40. Po letech, kdy se držela ve druhé stovce, je to sympatická změna. „Nesnažím se úplně myslet na žebříček, šplhat za nějakým číslem. Spíš se soustředím na výkony, abych hrála i s těmi nejlepšími na rovinu, abych je mohla porazit," tvrdila Martincová.

V posledních týdnech potrápila také hráčky z těch nejvyšších pater. V Dauhá Tunisanku Ons Džabúrovou (nyní 9. na světě), v Indian Wells pak i Španělku Paulu Badosaovou (3.). „Chci dál předvádět svůj nejlepší tenis. A hlavně potřebuju vydržet zdravá. Na to se snažím soustředit, aby moje výkony byly čím dál lepší," řekla Martincová.

Pro rodačku z Prahy, která na Štvanici trénuje, je probíhající týden v českém týmu unikátní. Má tu své oblíbené kurty, se všemi se zná, od recepčních po trenéry. „Domácí pohoda," připouští. „Není to při takové akci obvyklé, ale je to moc příjemné."

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Tereza Martincová při tréninku na Štvanici.

Na kurtu číslo 1 si už v pondělí vyzkoušela povrch proti Markétě Vondroušové. Antuka jí sedla a chválila pořadatele. Kvůli omezené kapacitě ale měla problém se sháněním lístků pro nejbližší. „Je to velký boj. Přijde jen úzká rodina, jinak je náročné sem někoho dostat," řekla Martincová, která už vyhlíží dvoudenní souboj.

„Snažím se být připravená. Nějaké bolístky jsou vždycky, ale o tom nerada mluvím, protože všechny nás něco bolí. Nic vážného se neděje," dodala odhodlaně.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 19 : 45
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík