Hlavní obsah

Dávejte si na ni pozor, varuje Evertová tenistky před Serenou Williamsovou

New York/Praha

Již za dva týdny se opět rozběhne tenisová sezona. O titul budou po dlouhé přestávce kvůli pandemii koronaviru usilovat hráčky v Palermu a o týden později pak v Praze a Lexingtonu. A právě na americkém turnaji se představí i hvězdná Serena Williamsová, která bere tento podnik jako přípravu na US Open. Jak na tom ale bude třiadvacetinásobná grandslamová vítězka po pauze?

Foto: Profimedia.cz

Serena Williamsová s Martinou Navrátilovou (vlevo) a Chris Evertovou (vpravo).

Článek

Dokáže vyhrát čtyřiadvacátý grandslamový titul? Chris Evertová si myslí, že na to bývalá dlouholetá světová jednička má. Podle osmnáctinásobné grandslamové vítězky se Serena Williamsová vrátí silnější. „Vypadá opravdu dobře a ve formě, zdá se, že je nažhavená vrátit se na kurty,“ uvedla Evertová na webu BBC.

„Jestli se někdo dokáže přenést přes tuto náročnou dobu a zvládnout tuto výzvu, tak je to Serena Williamsová. Vzhledem k tomu, čím si v životě musela projít, tohle bude pro ni hračka, takže si na ni dávejte pozor,“ varovala tenisová legenda s tím, že čtyři prohraná grandslamová finále už podle ní budou zapomenuta.

Williamsová vyhrála před třemi roky Australian Open, po mateřské pauze si pak zahrála dvakrát finále ve Wimbledonu a dvakrát na US Open, avšak ani jednou nestačila na soupeřku. „Od těch finále, která prohrála, uběhlo už dost času. Myslím, že teď bude klidnější, bude mít čerstvý přístup a využije to ve svůj prospěch,“ dodala bývalá americká hráčka.

Serena Williamsová letos ovládla turnaj v Aucklandu a v roli maminky tak poprvé slavila titul. Na Australian Open však vypadla už ve třetím kole, když nestačila na Číňanku Wang Čchiang. V únoru pak pomohla svému týmu ve Fed Cupu k výhře nad Lotyšskem, od té doby nehrála.

Reklama

  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík