Hlavní obsah

Bývalý tenista Fish po čtyřech letech skončil jako kapitán daviscupového týmu USA

Mardy Fish skončil po čtyřech letech jako kapitán amerického týmu v Davis Cupu. Bývalý tenista agentuře AP řekl, že už nemá čas věnovat se funkci na plný úvazek.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Americká tenisová asociace oznámila Fishův odchod "po vzájemné dohodě" v rámci nominace na únorový kvalifikační zápas s Uzbekistánem. Dočasného kapitána a informace o plnohodnotném Fishovu nástupci hodlá USTA sdělit později.

"Nastal čas, abych se soustředil více na obchodní záležitosti ve své firmě, na rodinu a svou vášeň k MMA a golfu. Už prostě nemám čas věnovat se funkci naplno," napsal agentuře AP bývalý sedmý hráč světového žebříčku Fish, jenž byl kapitánem od roku 2019.

V listopadu dostali Fish a trenér daviscupového týmu Bob Bryan od Mezinárodní jednotky pro bezúhonnost tenisu pokutu 10 tisíc dolarů a podmíněný zákaz činnosti na čtyři měsíce za propagaci sázení na sociálních sítích.

Američané v loňském ročníku Davis Cupu vypadli ve čtvrtfinále s Itálií. Tým USA je s 32 tituly rekordmanem prestižní soutěže, naposledy však triumfoval v roce 2007.

Reklama

Související témata: