Hlavní obsah

Směr Argentina! Věřím, že se nám povede hezký výsledek, říká nová jednička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před deseti lety byl Jiří Lehečka nalepený na obrazovce při úspěšném daviscupovém semifinále českých tenistů v Argentině. V pátek odpoledne se jako nová týmová jednička vydal s výpravou do Buenos Aires, kde Češi budou v baráži (4. a 5. března) s domácími favority usilovat o postup do finálového turnaje.

Foto: ČTS/Pavel Lebeda

Zleva Vít Kopřiva, kapitán Jaroslav Navrátil a Jiří Lehečka

Článek

Výběr Jaroslava Navrátila se v něm představil už loni v innsbrucké skupině a talentovaní Lehečka s Tomášem Macháčem ukázali, že jsou budoucností českého tenisu.

„Argentina se Schwartzmanem a Delbonisem je zkušený tým, ale nejedeme tam prohrát. Zkušenosti z minulého roku jsou k nezaplacení," myslí si kapitán Jaroslav Navrátil, který bude postrádat čtvrtečního přemožitele světové jedničky Novaka Djokoviče Jiřího Veselého.

„To jsme samozřejmě nevěděli, že Jirka bude tak úspěšný, ale i tak máme perspektivní tým," soudí kapitán. Do Argentiny ale vyrazil jen s půlkou výpravy: Lehečkou a Vítem Kopřivou. Macháč ještě hraje na challengeru v italském Forli a čtvrtý do party Zdeněk Kolář už je v Jižní Americe od konce ledna a absolvoval tam tři turnaje.

Foto: ČTS/Pavel Lebeda

Tomáš Macháč si při Davis Cupu v Innsbrucku poradil s bývalou světovou sedmičkou Richardem Gasquetem.

„Už se strašně těším, jak budeme makat v Argentině," vyhlásil bojovně Macháč. „Favorité jsou domácí, o tom žádná, ale já věřím, že se nám povede hezký výsledek," je přesvědčený semifinalista turnaje v Rotterdamu Lehečka.

Češi si ale v dějišti potřebují hlavně zvyknout na antuku.

Foto: Suhaib Salem, Reuters

Jiří Veselý v zápase proti Novaku Djokovičovi

„Skoro půl roku na ní nehráli, ale máme pět šest dnů, abychom se připravili. Argentinci už na antuce hrají měsíc s dobrými výsledky, ale tohle je Davis Cup," vzývá Navrátil překvapení.

„Naše pozice už se změnila. Lehečka hrál vyrovnaně se čtvrtým hráčem světa Tsitsipasem, Jirka Veselý porazil světovou jedničku. Proč by se nemohlo stát, aby kluci porazili Schwartzmana. Tým je naladěný dobře a příští sobotu snad budeme ti šťastnější," věří kapitán.

Foto: Sport.cz

Zleva Dalibor Svrčina, Jiří Lehečka, Jonáš Forejtek, Tomáš Macháč, Jaroslav Navrátil, Jiří Veselý

Posledním týmem, který si z Buenos Aires odvezl daviscupovou výhru, byli Italové, když těsně ovládli souboj 1. kola Světové skupiny v roce 2017.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články