Hlavní obsah

Deblová šampionka Vesninová se po mateřské pauze vrací k tenisu

Moskva/Praha

Olympijská vítězka a trojnásobná grandslamová šampionka ve čtyřhře Jelena Vesninová se po mateřské pauze vrací k tenisu. Vzhledem k nejasné podobě tenisového kalendáře ale čtyřiatřicetiletá ruská hráčka zatím neví, kdy a kde si comeback odbude.

Foto: Profimedia.cz

Jelena Vesninová se po mateřské pauze vrací k tenisu

Článek

"Zatím schválili jen první část sezony v Austrálii, kde určitě hrát nebudu. Chtěla jsem začít v Petrohradu, symbolicky doma, termíny se ale posouvají. Budu muset sledovat kalendář WTA," řekla Vesninová serveru championat.com.

Naposledy hrála v květnu 2018 na Roland Garros, v listopadu téhož roku pak přivedla na svět dceru. Těsně před pařížským turnajem ukončila dlouholetou úspěšnou spolupráci s Jekatěrinou Makarovovou, s níž získala olympijské zlato v Riu de Janeiro a tituly na Roland Garros 2013, US Open 2014 a ve Wimbledonu 2017.

V červnu 2018, když už nehrála, se paradoxně stala i deblovou jedničkou. Ve čtyřhře vyhrála celkem 18 turnajů, třikrát získala i singlový titul.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Elena Vesnina (@vesnushka86)

O návratu již na Australian Open neuvažovala i proto, že poslední dobou nemohla trénovat, protože s celou rodinou prodělala covid-19. "Naštěstí nás to potkalo v mírné formě. I tak to bylo nepříjemné. Australian Open jsem ani neplánovala. V únoru už by to snad šlo, ale turnaje se odkládají, všechno je chaotické," uvedla Vesninová.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová