Hlavní obsah

Deset zápasů za dva týdny? To se mi pár let nepovedlo. Muchová letos zdravotně drží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět zápasů v Indian Wells, pět v Miami. Americké betony ukázaly Karolíně Muchové, že je zase zpátky na cestě, po které už dokázala vyšplhat do top 20. Březnovou formu bude chtít šestadvacetiletá tenistka zužitkovat i na antuce. Klidně už v kvalifikaci Billie Jean King Cupu proti Ukrajině.

Foto: Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Karolína Muchová při tréninku v Beleku před kvalifikací Poháru Billie Jean Kingové proti Ukrajině.

Článek

„Deset zápasů za dva týdny? To se mi posledních pár let nepovedlo. Zvládla jsem několik dobrých utkání," hodnotila výhry nad bývalou světovou jedničkou Viktorií Azarenkovou, kamarádkou Markétou Vondroušovou i těsnou porážku s wimbledonskou šampionkou Jelenou Rybakinovou.

„Jedu podle plánu, dostávám se do toho. Zdravotně držím," těší hlavně Muchovou, která v žádné z minulých tří sezon neodehrála v singlu ani třicet zápasů. Teď už jich má na kontě 20, z toho 15 výher.

Foto: Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Karolína Muchová v akci při tréninku v Beleku.

Zranění nohy z loňského French Open pokazilo olomoucké tenistce výraznou část roku, i proto zůstává Muchová obezřetná. Díky postupu na aktuálně 52. místo WTA už má ale zajištěny starty v hlavních soutěžích v Madridu, v Římě a pochopitelně i v Paříži.

„Antuka je fyzicky náročnější, těžší na skluzy. Takže jsme přidali i fyzickou přípravu a věřím, že navážu na betony." V tureckém Beleku, kde se v pátek a v sobotu duel s Ukrajinou uskuteční, navíc může využít i ‚zlatých rukou' profesora Pavla Koláře.

I když je Muchová druhou nejstarší členkou týmu, v BJK Cupu toho zase tak moc odehráno nemá. Debutovala před čtyřmi lety v Prostějově proti Kanadě. A pak až loni si střihla postupovou čtyřhru v pražské kvalifikaci s Britkami a tři zápasy ve finálovém turnaji v Glasgowě.

„Mladé holky (Lindu Noskovou a Sáru Bejlek) jsem taky moc neznala. Po těch pár dnech jsme už ale zase větší tým," tvrdila Muchová, která se těšila, až na tradičním banketu budou mít nové členky českého týmu proslov.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Karolína Muchová (@karolinamuchova)

„Jsem ráda, že si můžeme dělat srandu, trochu je tím stresujeme," smála se. „Ale bude to v pohodě jako vždycky," vybavila si i svůj proslov před čtyřmi lety v Prostějově. „Byla jsem vystresovaná, kolem plno lidí, které jsem znala..."

Ačkoli semifinalistka Australian Open 2021 odehrála v týmové soutěži jen tři dvouhry a dva debly, snaží se jít mladším spoluhráčkám příkladem.

„Když se mě na něco zeptají, chci jim pomoct. A ukázat směr," řekla Muchová.

Reklama