Hlavní obsah

Djokovičovi během zápasu donesli podezřelou látku. Tenisoví fanoušci se bouří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srbský tenista Novak Djokovič utrpěl ve finále turnaje v Paříži nečekanou porážku s teprve devatenáctiletým dánským talentem Holgerem Runem. Během zápasu se však více než jeho výkon řešilo video, které zachycuje jeho fyzioterapeuta, jak mu během semifinále se Stefanosem Tsitsipasem připravuje podezřelý „magický nápoj.“ Djokovič si tak u fanoušků opět zadělal na podezřívavé spekulace.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Novak Djokovič po vyhraném semifinálovém zápase se Stefanosem Tsitsipasem.

Článek

Djokovič utrpěl ve finále pařížského turnaje nečekanou porážku od devatenáctiletého talentu Runeho, pro kterého šlo tento měsíc už o druhý triumf, první na turnaji Masters. První set sice dánský mladík prohrál během 36 minut, ale na začátku druhého Srba brejknul a vynutil si rozhodující třetí sadu, ve které v závěru odvrátil šest brejkbolů a došel si pro vítězství.

Během napínavého finálového souboje začalo po sociálních sítích kolovat video, které fanoušky bývalé srbské světové jedničky rozlítilo víc než jeho finálová prohra. Zachycuje totiž Djokovičova fyzioterapeuta Ulisese Badia, jak mu během semifinálového zápasu s Tsitsipasem připravuje záhadný nápoj.

Badio do lahve s vodou začíná v hledišti míchat záhadné ingredience, zatímco jeden z členů Djokovičova týmu se otáčí zády ke kameře, aby nebylo vidět, co Badio dělá. Jakmile je „lektvar" hotový, přes sběračku míčů doputuje až k srbskému tenistovi.

„Může mi někdo, kdo se vyzná v tenise, vysvětlit, co se tu děje a proč se to dělá tímhle způsobem?" ptá se na Twitteru u inkriminovaného videa novinář Damian Reilly. Podle něj to vypadá hodně podezřele, s čímž souhlasí i fanoušci v komentářích.

Někteří se totiž domnívají, že v nápoji může být zakázaná látka. Jiní se Djokoviče zastávají. „Vážně si myslíte, že kdyby chtěli hráče nadopovat, udělali by to v davu před televizními kamerami?" píší.

Není to poprvé, kdy Djokovič vzbudil vášně tím, co konzumuje na kurtu. Během Wimbledonu totiž inhaloval z lahve. Tehdy šlo o běžný isotonický prášek, který řada tenistů užívá v mixu s vodou, ale dá se konzumovat i bez ní.

Reklama

  4 : 6, 5 : 6 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 5 : 6 probíhá Živě
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori