Hlavní obsah

Djokovičova podezřelá inhalace ve Wimbledonu. Čím si během zápasu pomáhá?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bizarní návyk tenisové hvězdy Novaka Djokoviče zadělal během Wimbledonu u fanoušků na podezřívavé spekulace. Podivné inhalování srbského tenisty z lahve na pití během výměn stran u některých příznivců vybudilo poměrně bujnou fantazii.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Novak Djokovič se občerstvuje během zápasu ve Wimbledonu.

Článek

Nutno přiznat, že některé scény z výměn stran opravdu velmi podezřele vypadají. Na sociálních sítích koluje jedna z nich, na nichž Djokovič gestikuluje směrem ke svému realizačnímu týmu. Evidentně naznačuje otázku, zda do lahve bylo cosi přimícháno. Pak, místo aby se z lahve napil, z ní inhaluje.

„Velmi by mě zajímalo, co bylo v té lahvi. Zcela určitě to nebyla tekutina. A ta gesta předtím, než zahájil inhalaci? Velmi podivné," napsal jeden z fanoušků.

Celá věc ale nejspíš nebude žádnou tajuplnou záhadou. Britský deník Telegraph tvrdí, že srbský tenista je jedním z mnoha na okruhu, kdo užívá isotonický prášek. Jde o běžný suplement určený k mixování s vodou, jenže velká část tenistů jej užívá jen coby prášek bez vody.

„Pojídat to během zápasu opravdu nedává žádnou výhodu, jsem si jistý, že jde o isotonický prášek. Hodně hráčů ho začalo pojídat bez vody. V puse a krku to musí být dost nechutné. Je tedy divné, že to dělají," řekl nejmenovaný zdroj Telegraphu.

Ředění prášku vodou má suplement zbavovat kovové chuti. Různé energetické drinky a tyčinky obzvlášť při dlouhých zápasech tenisté normálně užívají.

Foto: Toby Melville, Reuters

Srbský tenista Novak Djokovič během utkání čtvrtfinále Wimbledonu.

Djokovič už byl na obsah svých lahví dotazován před dvěma roky na Australian Open. „Ty tekutiny byly magické lektvary, které můj fyzioterapeut připravil v laboratoři," utahoval si tehdy z otázky Srb.

Ještě mnohem drsnějším nařčením ohledně pití čelil před pěti roky tehdejší daviscupový debutant Roman Jebavý. Zatímco jeho reprezentační kolega Lukáš Rosol se v Nizozemsku marně pokoušel odvrátit pád českého týmu do baráže, Jebavý vykřikoval do výměn a neustále se posiloval nápojem v lahvi od Coca Coly, kterou nabízel i vedle sedícímu Adamu Pavláskovi.

Silné podezření, že sladký nápoj byl naředěn rumem tehdy vyvracel i mluvčí daviscupového týmu s tím, že šlo pouze o mix coly se solí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články