Hlavní obsah

Do Argentiny bez dosluhující jedničky. Veselý se z baráže Davis Cupu omluvil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni v Innsbrucku si čeští mladíci vyzkoušeli velké daviscupové jeviště a zjistili, že se nemají čeho bát. Na baráž o postup do finálové skupiny do Buenos Aires proti Argentině (4.-5. března) tak kapitán Jaroslav Navrátil znovu bere tenisty Tomáše Macháče a Jiřího Lehečku, které doplní Zdeněk Kolář a Vít Kopřiva. Česká jednička Jiří Veselý se tentokrát omluvil.

Foto: Tertius Pickard, ČTK/AP

Český tenista Tomáš Macháč v akci.

Článek

Osmadvacetiletý tenista vypadl na tunaji v indickém Puné ve čtvrtfinále, neobhájil body z roku 2020 a příští týden ztratí pozici české jedničky, jelikož vypadne z první stovky a dostane se až za Macháče.

"Jirka mě sám požádal, jestli by mohl vynechat, jelikož obhajuje body z loňského roku a chtěl by v tu dobu hrát turnaj," vysvětloval Navrátil, který má krásné vzpomínky na poslední zápas českých tenistů v Buenos Aires, kde Tomáš Berdych s Radkem Štěpánkem vybojovali postup do finále v roce 2012.

Tentokrát jsou ale jasnými favority domácí Jihoameričané. "Uvidíme, jestli nastoupí i Del Potro, který se má vrátit na kurty po dlouhé době. Je to velké jméno, ale viděli jsme, že první zápasy jsou daleko těžší, než když je člověk v turnajovém tempu," přemítal český kapitán.

Foto: ČTS/Pavel Lebeda

Český tenista Tomáš Macháč.

"Argentina má ale i tak nesmírně kvalitní sestavu. Schwartzman dovede hrát na všech površích, i když doma mu ten Davis Cup minule nevyšel (prohrál s neznámým Bělorusem Ostapenkovem). Dvojkou je však nesmírně zkušený levák Delbonis," dumal Navrátil.

I když to na antuce v Argentině bude extrémně těžké, defétismu kapitán nepropadá. "Nejedeme tam prohrát. Tomáš i Jirka potvrdili formu, kterou měli v Innsbrucku. Macháč na začátek sezony vyhrál turnaj a uhrál kolo na Australian Open. Lehečka prošel kvalifikací a odehrál vyrovnaný duel s Dimitrovem. Výsledky naznačují, že bychom mohli být konkurenceschopní, i když musíme vnímat sílu soupeře," dodal kapitán.

Reklama

Související témata:
  6 : 4, 6 : 6 Lehečka - Monteiro 6 : 4, 6 : 6 probíhá Živě
20240429T13 : 15:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Menšík - Auger-Aliassime dnes 17 : 00
20240429T17 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Bejlek - Rybakinová dnes 18 : 35
20240429T18 : 35:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová