Hlavní obsah

Dočkala se. Wozniacká si dva roky po konci kariéry užila rozlučkový zápas

Dva roky po posledním oficiálním zápase si bývalá světová jednička Caroline Wozniacká v úterý užila doma v Kodani tenisovou rozlučku. Kvůli koronaviru ji musela dvakrát odložit, v úterý večer před více než deseti tisíci diváků nastoupila opět na kurt proti německé kamarádce Angelique Kerberové. A ze scény odešla jako vítězka.

Foto: Liselotte Sabroe, ČTK/AP

Caroline Wozniacká si na rozlučkový zápas po své bohaté kariéře musela dva roky počkat. Exhibiční duel s Angelique Kerberovou si ale jaksepatří užila.

Článek

Wozniacká ohlásila konec s tenisem v lednu 2020 po prohře ve třetím kole Australian Open. Dvakrát jí domácí rozlučku zkřížila covidová pandemie a původně plánovanou soupeřku Američanku Serenu Williamsovou nahradila Kerberová. Jednatřicetiletá Dánka ji v úterý před svou rodinou a početným publikem fanoušků v Royal Areně porazila 7:5, 6:4.

"Užili jsme si hodně legrace. Známe se s (Kerberovou) od sedmi let, takže pro mě bylo výjimečné s ní opět sdílet kurt," řekla vítězka Australian Open z roku 2018 a třiceti turnajů na okruhu WTA. Světovou jedničkou byla 71 týdnů, v závěru kariéry ji ale trápila revmatoidní artritida. Od loňského června je Wozniacká matkou dcery.

Reklama

Související témata: