Hlavní obsah

Drž hubu, okřikl Wawrinka fanouška na US Open. Už byl asi opilý, vysvětloval Švýcar

New York

Vítěz letošního Australian Open Stan Wawrinka svedl ve druhém kole tenisového US Open nečekaně vyrovnanou bitvu s Brazilcem Belluccim. V zápalu boje, který se přehoupl přes půlnoc, neváhal poměrně ostře okřiknout jednoho z hlučných fanoušků na stadiónu.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Švýcar Stan Wawrinka během zápasu druhého kola US Open.

Článek

„Drž hubu, chlape. Vážně, buď už zticha," zakřičel směrem k fanouškovi Švýcar, jenž se snažil soustředit na servis. Hodinu po incidentu už Wawrinka slavil vítězství 6:3, 6:4, 3:6 a 7:6 a nad celým incidentem už se jen pobaveně usmíval.

„Už bylo pozdě v noci a někteří fanoušci začínali být trochu opilí," smál se vítěz na pozápasové tiskové konferenci. „Bylo to v pohodě. Musel jsem si s některými promluvit. Ale to je nakonec docela normální. Všichni jsme byli vtažení do zápasu. V klidu, tohle se může stát," mávl rukou čtvrtý hráč světa.

Na konci zápasu jsem hrál chytřeji

Jen co fanouška okřikl, dokázal se znovu soustředit na tenis a dovést zápas do vítězného konce. I přes nečekané drama byl jeden z favoritů turnaje se svým výkonem spokojený.

„Bylo to v pohodě, protože jsem podle mě hrál velmi dobrý tenis. Výborně jsem servíroval, dobře se pohyboval a bral míčky dostatečně včas. Diktoval jsem každou výměnu," pochvaloval si po výhře nad 97. hráčem světa.

Belluccimu se sice podařilo ve čtvrté sadě odvrátit dva mečboly a vynutit si tie break, který však ovládl Švýcar, jenž pátý set nepřipustil. „Snažil jsem se hlavně soustředit na svoji hru a ne na to, co dělá on. Snažil jsem se ho co nejvíc rozběhat, na konci zápasu jsem podle mě hrál trochu chytřeji," dodal Wawrinka, na kterého v dalším kole čeká Slovinec Blaž Kavčič.

Reklama