Hlavní obsah

Dvojnásobný olympijský šampion Andy Murray je v britské nominaci pro hry v Tokiu

Dvojnásobný olympijský vítěz a bývalý první tenista světa Andy Murray je v britské nominaci na hry v Tokiu. V Japonsku se představí ve dvouhře i ve čtyřhře, ve které bude jeho partnerem Joe Salisbury.

Foto: Paul Childs, Reuters

Andy Murray při tréninku v londýnském Queen's Clubu.

Článek

"Olympiáda pro mě hodně znamená a je mi ctí, že můžu startovat na čtvrtých hrách," citovala agentura Reuters Murrayho, kterého v posledních letech provázely zdravotní problémy a absolvoval opakované operace kyčlí. Také proto mu v žebříčku nyní patří až 119. místo.

"Být vlajkonošem britské výpravy na zahajovacím ceremoniálu před pěti lety v Riu byl jeden z nejlepších okamžiků kariéry. Jedu podruhé na olympiádu jako obhájce titulu a užívám si to," přidal Murry, kterého v britském výběru pro dvouhry doplnil Daniel Evans. V ženské nominaci jsou Heather Watsonová a Johanna Kontaová.

Čtyřiatřicetiletý Murray poprvé na olympiádě startoval v roce 2008 v Pekingu, kdy vypadl v prvním kole. V roce 2012 v Londýně získal zlato a triumf zopakoval o čtyři roky později v Riu de Janeiro. Na okruhu ATP získal 46 titulů, z toho třikrát triumfoval na grandslamech.

Reklama

Související témata: