Hlavní obsah

Erraniová vysvětlila dopingový nález kontaminovaným jídlem

Italská tenistka Sara Erraniová dnes na tiskové konferenci zopakovala, že jediným možným vysvětlením jejího pozitivního dopingového testu na letrozol je kontaminace jídla. Podle bývalé páté hráčky světového žebříčku obsahují zakázanou látku tablety, které její matka užívá na rakovinu.

Foto: Profimedia.cz

Italská tenistka Sara Erraniová na tiskové konferenci v Miláně.

Článek

"Nevíme přesně, jak se to stalo, ale já jsem nikdy doping nebrala. Vyloučili jsme všechny ostatní možnosti a zbyla ta, že mi matčina tableta spadla do polévky a rozpustila se v ní," prohlásila pětinásobná vítězka čtyřhry na grandslamových turnajích, které mezinárodní federace ITF zastavila činnost na dva měsíce.

Její pondělní vysvětlení na twitteru se stalo terčem posměchu. Třicetiletá finalistka dvouhry na French Open 2012 zdůraznila, že jí zpráva o dopingovém nálezu zničila pověst, třebaže neexistují důkazy, že letrozol zlepšuje tenistům výkonnost. "To ve verdiktu uvedla i ITF, ale já jsem si o sobě musela přečíst tolik lží... Moc mi to ublížilo," řekla Erraniová.

Letrozol se užívá při léčbě rakoviny prsu. Může však působit také jako hormonální a metabolický stimulant, proto patří mezi zakázané látky. Erraniové, které ve světovém žebříčku momentálně patří 98. místo, vyprší trest 3. října.

Reklama

Související témata: