Hlavní obsah

I Djokovič se poklonil... Senzační moment rozjásal French Open

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Byl to zápas, který byl bez přehánění považován za předčasné finále French Open. Semifinálová bitva mezi legendárním Novakem Djokovičem a úřadující světovou jedničkou Carlosem Alcarazem nakonec i kvůli Španělově zranění skončila vítězstvím rodáka z Bělehradu 6:3, 5:7, 6:1 a 6:1. Moment, který se však odehrál ve třetím gamu druhé sady, doslova rozjásal nejen fanoušky na stadionu Philippe Chatriera, ale i u televizních obrazovek.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Carlos Alcaraz měl důvod k úsměvu

Článek

Dvaadvacetinásobný grandslamový šampion Novak Djokovič usilující o rekordní třiadvacátý zápis proti nejmladší světové jedničce v historii tenisu Carlosu Alcarazovi. To je ta nejlepší pozvánka na ostře sledovanou semifinálovou bitvu. A nadšení fanoušci se mají od začátku na co dívat.

V prvním setu stačilo Novaku Djokovičovi jediné proražené podání svého o šestnáct let mladšího soka, aby první set ovládl 6:3. Srbská superstar přeci jen prodávala v úvodu zápasu své obrovské zkušenosti, zatímco dvacetiletý Španěl teprve svého soka s jistou dávkou respektu oťukával.

V druhé sadě se však oba borci rozparádili k maximálním výkonům. Fyzicky náročné výměny plné tvrdých úderů střídaly parádní technické parády plné stopbalů a prohozů.

Absolutní vrchol však přišel ve třetím gamu za stavu 1:1. Po Alcarazově podání se rozehrála ostrá výměna od základní čáry, kterou Djokovič hodlal ukončit bekhendovým zkrácením hry. Rychlé Španělovy nohy však vše zvládly, Srb ale následný míč poslal svému sokovi do naprosto neřešitelné pozice. Nebo spíš aspoň to tak na první pohled vypadalo.

Alcaraz se za "ztraceným" tenisákem přesto vydal a místo očekávaného tweeneru (úderu mezi nohama) však Djokoviče, který celou výměnu hodlal případně dorazit na síti, bravurním  úderem v gymnastické pozici obhodil.

Foto: Jean-Francois Badias, ČTK/AP

Carlos Alcaras se blýskl famózním úderem

Reakce Novaka Djokoviče na úder z říše fantazie ani nemohla být jiná. Zdviženýma rukama, úsměvem a uznalým potleskem se poklonil parádě svého očekávaného nástupce v tenisové historii. I tento moment nakonec Alcarazovi pomohl k ovládnutí druhé sady v poměru 7:5 a srovnání skóre na 1:1.

Na začátku třetího setu přišel rozhodující moment utkání, když španělský tenista dostal křeče do nohou. Zjevně indisponovaná světová jednička už nebyla schopná klást Djokovičovi odpor a zbývající sady prohrála jasně 1:6, 1:6.

Reklama

Související témata: