Hlavní obsah

Kdo platí, tak rozhoduje. Djokovič i Nadal se bouří proti Roland Garros

Tenisovým velikánům Rafaelu Nadalovi a Novaku Djokovičovi se nelíbí pozdní starty zápasů na Roland Garros. Ředitelka pařížského grandslamu Amélie Mauresmová však prohlásila, že večerní utkání v programu zůstanou.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Emotivní reakce Rafaela Nadala po postupu do semifinále Roland Garros.

Článek

"Začínají hodně pozdě, to je bez debat. Ale chápu, že televize platí hodně peněz. Nicméně bychom měli najít nějaký lepší kompromis," řekl pětatřicetiletý Nadal poté, co v úterý po více než čtyřhodinové bitvě vyřadil ve čtvrtfinále Djokoviče.

Vítěz rekordních 21 grandslamů vyhrál nad světovou jedničkou 6:2, 4:6, 6:2 a 7:6 a zápas, který odstartoval před devátou hodinou večer, skončil v půl druhé v noci. Nadal si však nechtěl příliš stěžovat, protože před semifinále bude mít dva dny volno.

Pozdní start utkání se nelíbí ani pětatřicetiletému Djokovičovi. "Je to pozdě. Ale televize platí, a tak rozhodují, kdo bude hrát večer. Tak to prostě chodí," přidal první hráč světového žebříčku.

Ředitelka turnaje Mauresmová však kritiku odmítla. "Večerní zápasy zůstanou," prohlásila. Současně ale připustila, že začátky zápasů bude vedení Roland Garros před novým ročníkem řešit.

Řada diváků totiž měla problém dostat se v pozdních nočních hodinách domů. "Je to velký problém a bude naše priorita ho vyřešit," uvedla bývalá světová jednička Mauresmová.

Reklama

Související témata: