Hlavní obsah

Nadal chystá zásadní oznámení. Ve Španělsku čekají špatnou zprávu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaadvacetinásobný grandslamový šampion Rafael Nadal se chystá sdělit zásadní informaci. Na čtvrtek odpoledne svolal tiskovou konferenci, kde má oznámit, zda se po vleklých zdravotních problémech zúčastní nadcházejícího French Open. Podle španělských médií je jisté, že letos na svém nejoblíbenějším turnaji startovat nebude.

Foto: Enrique Calvo, Reuters

Rafael Nadal oznámí, zda bude hrát French Open

Článek

36letý tenista nehrál od lednové porážky ve druhém kole Australian Open od Mackenzieho McDonalda. Od té doby kvůli trhlině v bedrokyčelním svalu nehraje. Původně oznámil, že si zranění vyžádá šesti- až osmitýdenní pauzu. Jenže absence se ukazuje být mnohem delší.

Nadal vyhrál na Roland Garros neuvěřitelných 14 titulů, a i letos má v Paříži plnit roli obhájce triumfu. Spolu s tím obhajuje i 2000 bodů. Je tedy jasné, že pokud by na turnaji nestartoval, vypadl by v žebříčku ATP z elitní stovky.

Ve středu pozdě večer oznámil jeho tým, že antukový král promluví o své účasti či neúčasti na French Open na čtvrteční tiskové konferenci ve své akademii.

„Zítra (18. května) se Rafa Nadal zúčastní tiskové konference v Rafa Nadal Academy by Movistar v 16 hodin středoevropského času. Na ní oznámí, zda se zúčastní Roland Garros, a zároveň vysvětlí důvody svého rozhodnutí," stojí v prohlášení Nadalova týmu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.