Hlavní obsah

Na golfovém turnaji LET Access na Kácově bude startovat 29 Češek

Golfového turnaje druhého nejvyššího evropského okruhu LET Access Series na Kácově se zúčastní 29 českých hráček, z toho tři profesionálky Eva Koželuhová, Šideri Váňová a Kateřina Vlašínová. Amundi Czech Ladies Challenge s dotací 42.500 eur (asi milion korun) bude od pátku do neděle premiérově hostit Panorama Golf Resort.

Foto: LM Otero, ČTK/AP

Ilustrační foto.

Článek

Aktuálně je přihlášeno 132 hráček. Jednou z 26 domácích amatérek je Patricie Macková. Jednadvacetileté golfistce ve světovém amatérském žebříčku patří 75. místo a je nejvýše postavenou Češkou. Macková loni, kdy se hrálo v Praze na Zbraslavi, obsadila dělenou čtvrtou příčku.

"Turnaj je pro nás zásadní z hlediska plnění dlouhodobých cílů, kdy musíme našim, zejména amatérským hráčkám, nabízet dostatek herních příležitostí v silné konkurenci a připravit je tak na jejich profesionální kariéru," uvedl generální sekretář České golfové federace Aleš Libecajt v tiskové zprávě.

Kácov poblíž Zruče nad Sázavou přivítá turnaj poprvé. Před Zbraslaví se hrálo i na Konopišti, kde v roce 2021 ještě jako amatérka senzačně zvítězila Sára Kousková. Ta jako členka elitní Ladies European Tour bude na Kácově chybět, podobně jako loňská německá šampionka Chiara Nojaová.

"Rádi bychom na Kácově zůstali déle. Hledali jsme ideální místo, kde zakotvit. Zbraslav se osvědčila, ale není tam dostupné ubytování. To je jediná nevýhoda. Kácov má perfektní formu hřiště, výborné zázemí jak ubytování, tak tréninkových ploch a bonusem je skvělá gastronomie," vysvětlil Petr Žák z organizující agentury GM Pro.

Reklama

Související témata: