Hlavní obsah

Vondroušová - Hercogová 6:3, 6:3Vondroušová v Paříži postoupila do osmifinále! Siniaková končí

Paříž/Praha
Aktualizováno

Česká tenistka Markéta Vondroušová si na French Open zahraje počtvrté grandslamové osmifinále. Slovinku Polonu Hercogovou zdolala dvakrát 6:3. V boji o čtvrtfinále se v neděli utká s se Španělkou Paulou Badosaovou. S Paříží se ve dvouhře naopak loučí Kateřina Siniaková, jež skončila na Roland Garros na raketě další Slovinky Tamary Zidanšekové po skvělém úvodu 6:0, 6:7 a 2:6.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Tenistka Markéta Vondroušová už je na French Open v osmifinále.

Článek

"Byl to dobrý zápas. Jsem ráda, že jsem prošla dál a jsem tady zase ve druhém týdnu," řekla Vondroušová na kurtu v rozhovoru s bývalým domácím hráčem Cedrikem Piolinem.

Finalistka French Open z roku 2019 v duelu s Hercogovou ani jednou neztratila servis, jelikož odvrátila všech šest brejkbolů. Dobrou hrou od základní čáry prokládanou zkrácením i výpady k síti získala podání soupeřky třikrát a vyhrála za hodinu a 11 minut. Do osmifinále postoupila Vondroušová i na letošním Australian Open, stejně daleko byla také v roce 2018 na US Open.

Siniaková proti Zidanšekové předvedla perfektní první set. Úvodní výměnu ukončila vítěznou ranou po lajně, ve stejném duchu pokračovala a po dvaceti minutách uštědřila Slovince kanára. Jenže tenis na hranici rizika postupně přinášel čím dá víc chyb a Slovinka se dostala do hry. Češka ve druhém setu dvakrát reagovala na ztrátu servisu a za stavu 3:3 měla šanci jít do vedení. O náskok 40:0 při podání Zidanšekové se ale připravila nepřesnými údery. Set rozhodl tie brek a Siniaková v něm udělala za stavu 4:5 dvojchybu a Zidanšeková druhý setbol proměnila.

Na sebe nazlobená Siniaková začala třetí sadu špatně, poslala dva bekhendy do sítě, dala dvojchybu a přišla o servis. Uklidněná Zidanšeková diktovala tempo výměn, začala Češku honit po kurtu, a i proto si Siniaková za stavu 2:3 nechala ošetřit obvázaný pravý stehenní sval. Po návratu už obrat jako ve druhém kole nepředvedla a s dvouhrou se rozloučila.

V Paříži si Siniaková zahrála počtvrté v řadě minimálně třetí kolo a zdejší účast v osmifinále v roce 2019 je jejím nejlepším výsledkem na grandslamových turnajích. Náladu po vyřazení v singlu si spravila odpoledne, kdy spolu s Barborou Krejčíkovou vyřadily ve 2. kole čtyřhry česko-německý pár Květa Peschkeová, Vivian Heisenová 6:4, 6:0.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

French Open v Paříži (antuka, dotace 34,36 milionu eur):
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Zidanšeková (Slovin.) - Siniaková (ČR) 0:6, 7:6 (7:5), 6:2
Hercogová (Slovin.) - Vondroušová (20-ČR) 3:6, 3:6
Čtyřhra - 2. kolo:
Krejčíková, Siniaková (2-ČR) - Peschkeová, Heisenová (ČR/Něm.) 6:4, 6:0
Hradecká, Siegemundová (10-ČR/Něm.) - Muhammadová, Pegulaová (USA) 4:6, 6:4, 6:0
Kristýna Plíšková, Karolína Plíšková (ČR) - Čang Šuaj, Sü I-fan (8-Čína) 6:7 (6:8), 6:3, 6:3.
Výsledky ostatních zápasů najdete zde >>>

Reklama