Hlavní obsah

Garciaová - Sabalenková 7:6, 6:4Garciaová přehrála Sabalenkovou a vyhrála Turnaj mistryň

Francouzská tenistka Caroline Garciaová vyhrála Turnaj mistryň. Ve finále v americkém Fort Worth porazila 7:6 a 6:4 Arynu Sabalenkovou z Běloruska.

Foto: Ron Jenkins, ČTK/AP

Francouzská tenistka Caroline Garciaová slaví triumf na Turnaji mistryň.

Článek

Pro Garciaovou jde o největší úspěch v dosavadní kariéře. Díky čtvrtému titulu v sezoně a jedenáctému celkově si navíc vylepší maximum ve světovém žebříčku, ve kterém se posune z šesté na čtvrtou pozici.

První set byl dlouho vyrovnaný a na první brejkbol se čekalo až do tie-breaku. Sabalenková se díky němu ujala vedení 0:2, ale pak začala při podání chybovat, Garciaová otočila skóre na 5:2 a úvodní sadu získala.

Ve druhém setu Garciaová hned v úvodu sebrala Sabalenkové servis, vypracovala si náskok 2:0 a výhodu už udržela až do konce. "Byl to opravdu dramatický zápas," citoval vítězku Tennis Channel.

"Jsem pyšná, že jsem dokázala udržet nervy na uzdě a šla jsem bod po bodu, hru po hře," přidala devětadvacetiletá Garciaová, která si k životnímu vítězství pomohla také jedenácti esy.

Vítězství pro Garciaovou navíc znamená i vylepšení osobního maxima v pořadí WTA. V červnu přitom nebyla ani v první sedmdesátce žebříčku, ale poté ji k posunu pomohly čtyři tituly a postup do semifinále US Open.

"Je strašně důležité jít neustále dopředu," uvedla Garciaová. "Pokud se nezlepšujete, jsou to kroky zpět. A to je něco, co já ani nikdo z mého týmu nechce," přidala francouzská tenistka.

TURNAJ MISTRYŇ (tvrdý povrch, dotace 5 milionů dolarů):
Dvouhra - finále:
Garciaová (6-Fr.) - Sabalenková (7-Běl.) 7:6 (7:4), 6:4.
Vše o zápase českých tenistek naleznete ZDE

Reklama

Související témata: