Hlavní obsah

Gauffová - Wang Čchiang 6:1, 6:3Gauffová získala v Parmě druhý titul v kariéře, na antuce uspěla poprvé

Sedmnáctiletá tenistka Cori Gauffová proměnila na turnaji v Parmě i druhý finálový start v kariéře na okruhu WTA v zisk titulu. Třetí nasazená Američanka, jež v semifinále vyřadila po třísetové bitvě Kateřinu Siniakovou, dnes v souboji o trofej porazila Číňanku Wang Čchiang 6:1, 6:3. Úspěšný týden pak navíc korunovala titulem ve čtyřhře.

Foto: Guglielmo Mangiapane, Reuters

Americká tenistka Cori Gauffová.

Článek

Na antuce Gauffová uspěla poprvé a cestou za singlovým titulem ztratila v Parmě jediný set právě s českou reprezentantkou. Na okruhu WTA uspěla jako pátá -náctiletá hráčka v této sezoně, před ní tituly získaly Iga Šwiateková, Clara Tausonová, Leylah Fernandezová a Maria Camila Osoriová.

Druhé finále po triumfu v Linci v roce 2019 začala Gauffová suverénně a rychle vedla 3:0. Šestou nasazenou soupeřku už pak do hry nepustila, a přestože nasbírala šest dvojchyb, o podání ani jednou nepřišla.

Ve finále čtyřhry zvítězila společně s krajankou Catherine McNallyovou 6:3, 6:2 nad chorvatsko-slovinským párem Darija Juraková, Andreja Klepačová. Gauffová se tak stala nejmladší vítězkou singlu i deblu na jednom turnaji od roku 2004, kdy v Birminghamu brala obě trofeje Maria Šarapovová. Tehdy rovněž sedmnáctiletá Ruska úspěch slavila 92 dní poté, co přišla Gauffová na svět.

Ruud získal titul v Ženevě

Norský tenista Casper Ruud získal na antukovém turnaji v Ženevě druhý titul v kariéře. Dvaadvacetiletý rodák z Osla porazil ve finále 7:6, 6:4 svého kanadského vrstevníka Denise Shapovalova.

Jednadvacátý tenista světového žebříčku Ruud hrál o titul na ATP Tour počtvrté a počtvrté na antuce. V průběhu turnaje ztratil pouze jeden set a navázal na triumf z loňského února v Buenos Aires.

Badosaová vyhrála turnaj v Bělehradu a má první titul

Turnaj v Bělehradu vyhrála třiadvacetiletá Španělka Paula Badosaová. Cestu za prvním titulem na okruhu WTA usnadnila 44. hráčce světového žebříčku skreč finálové soupeřky Any Konjuhové z Chorvatska v úvodu druhé sady.

Obě finalistky dnes musely na antuce v srbské metropoli nejprve odehrát semifinálové zápasy. Náročnější program absolvovala Chorvatka, která v úvodu finálového duelu třikrát ztratila podání a rychle prohrávala 1:5. Za stavu 0:2 v druhé sadě pak utkání kvůli zranění kyčle vzdala.

PARMA (antuka, dotace 189 708 eur):
Dvouhra - finále:
Gauffová (3-USA) - Wang Čchiang (6-Čína) 6:1, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Gauffová, McNallyová (4-USA) - Juraková, Klepačová (2-Chorv./Slovin.) 6:3, 6:2
LYON (antuka, dotace 481 270 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Norrie (Brit.) - Rinderknech (Fr.) 6:3, 3:6, 6:3.
Semifinále:
Tsitsipas (2-Řec.) - Musetti (It.) 4:6, 6:3, 6:0
ŽENEVA (antuka, dotace 481 270 eur):
Dvouhra - finále:
Ruud (3-Nor.) - Shapovalov (2-Kan.) 7:6 (8:6), 6:4.
Čtyřhra - finále:
Peers, Venus (2-Austr./N. Zél.) - Bolelli, González (It./Arg.) 6:2, 7:5.
BĚLEHRAD (antuka, dotace 235.238 eur):
Dvouhra - semifinále:
Badosaová (4-Šp.) - Tomovová (Bulh.) 6:1, 6:2
Konjuhová (Chorv.) - Osoriová (Kol.) 7:6 (8:6), 7:6 (7:4).
Finále
Badosaová - Konjuhová 6:2, 2:0 skreč

Reklama

Související témata: