Hlavní obsah

Gigantická senzace, píší v Polsku. Byla jsem ve stresu, Linda neměla co ztratit, řekla Šwiateková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přežila těžký první set v úvodním kole s Američankou Keninovou i stav 1:4 v rozhodující sadě ve druhé rundě se svou krajankou Collinsovou. Soustředěnému tlaku z rakety Lindy Noskové už ale polská světová jednička Iga Šwiateková neodolala. A zrodila se „gigantická senzace“, jak píše Sport.pl.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Nosková–ŠwiatekováVideo: sntv

 
Článek

Nasazená jednička se na Australian Open loučila dřív naposledy v roce 1979, kdy hned v 1. kole padla Virginia Ruziciová. Polská tenistka byla na grandslamu vyřazena ve třetím kole posledně při Wimbledonu 2022. Od té doby uhrála na akcích velké čtyřky vždycky minimálně osmifinále. Až do soboty.

„Určitě jsem byla víc ve stresu než na jiných turnajích, hlavně první dvě kola. Některé věci nefungovaly jako dřív, i když jsem pracovala stejně,“ vysvětlovala posmutnělá Šwiateková.

Fotogalerie

„Nehrála jsem přirozeně. Reakce byly pomalejší,“ tvrdila čtyřnásobná grandslamová šampionka, která ale i po Australian Open zůstane v čele žebříčku WTA.

V Polsku jsou zvyklí detailně rozpitvávat každý zápas Šwiateková. Triumfy a porážky o to víc. Rozebírají tedy i situaci ze začátku třetí sady, kdy 22letá Polka přestala hrát kvůli velké obrazovce, která ji oslňovala. A šla to prodiskutovat se sudím na umpireu.

„Měla jsem pocit, že mám všechno pod kontrolou, dokud mě Linda ve druhém setu nebrejkla,“ tvrdila o zlomové chvíli Šwiateková, jež z předchozích 68 zápasů, v nichž získala první set, 67 vyhrála. Pouze na loňském US Open se jí přihodilo totéž co s Noskovou s neoblíbenou soupeřkou Lotyškou Jelenou Ostapenkovou.

„Snažila jsem se moc spěchat. Technicky to nefungovalo. Určitě bych si přála, abych tu hrála o něco líp,“ litovala Polka, která měla pocit, že za její porážkou je i větší rychlost kurtů v Melbourne.

„Bylo dost těžké číst servis (Noskové). Linda podává tak trochu stylem Sabalenkové, Rybakinové, co se týče umístění a rychlosti. Myslím, že do toho prostě šla naplno, bez jakéhokoli tlaku. Asi věděla, že nemá co ztratit…“

Reklama