Hlavní obsah

Hra se lepší, ale praxe chybí, litovala Muchová. Teď se svěří nové krvi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V prvním kole vyzrála na světovou patnáctku, ve druhém nestačila na soupeřku ze 151. místa WTA. Karolína Muchová na AGEL Open v Ostravě nenašla ve čtvrtek recept na nesmírně variabilně hrající Američanku Caty McNallyovou a podlehla jí ve třech sadách 1:6, 6:3, 1:6.

Sestřih utkání Karolíny Muchové s Caty McNallyovouVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Klíčová chvíle? Asi nepotvrzený brejk na začátku třetí sady. Muchová prohrála šest gamů v řadě a šla k postupu do čtvrtfinále gratulovat soupeřce.

„Těch klíčových momentů ale bylo víc. Možná už brejky na začátku prvního setu, kdy jsem mohla jít do vedení. Chvilek, co jsem nezvládla, by se našla řada. Jen tomu nepotvrzenému brejku bych to nepřipočítala. Ono se i pak dalo hrát," tvrdila Muchová, ale recept na soupeřku nenašla.

Momenty z utkání Karolíny Muchové s Caty McNallyovouVideo: O2 TV Sport

Díky divoké kartě a postupu do druhého kola přes Brazilku Haddad Maiaovou by se ve světovém žebříčku měla posunout na pozice kolem 155. místa, což je stále pekelně daleko od maxima olomoucké tenistky, která byla loni v top 20.

„Celkově se ale moje hra lepší, dostávám se zpátky do komfortnější zóny na kurtu. Praxe mi pořád trochu chybí, ale zahrála jsem dva těžké zápasy a bojovala jsem v nich až do konce," cenila si Muchová, k níž v posledním období patřily i časté zdravotní neduhy. „Teď mě ale netrápí nic, jen jsem trochu unavená."

Po US Open šestadvacetiletá tenistka ukončila spolupráci s úspěšným koučem Davidem Kotyzou a připravovat ji bude Jan Blecha.

„Je to nová mladá krev, nová energie. Kluk, který hraje super tenis a velmi dobře si s ním zahraju. Má velkou motivaci se mnou něco dokázat, trénovali jsme spolu i v době, kdy jsem byla s Davidem, s Honzou jsem měla sparingy. Doufám, že to pro mě bude nový impuls," přála by si loňská semifinalistka Australian Open.

Reklama

Související témata: