Hlavní obsah

Heroický výkon. Kvitová počítala mečboly, ale psychicky se nezlomila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hluboká poklona Petře Kvitové. V pátek si dvaatřicetiletá tenistka zahraje 99. čtvrtfinále na turnajích WTA! Probila se k němu na AGEL Open v Ostravě heroickým výkonem proti světové čtyřce Španělce Paule Badosaové.

Sestřih zápasu Petra Kvitová - Paula BadosaováVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Sestřih zápasu Shelby Rogersová - Barbora Krejčíková

Sestřh zápasu Karolína Muchová - Beatriz Haddadová Maiová

Domácí hráčka slibovala, že do toho bude šít. A taky šila. A pěkně zostra. Ve dvouhodinovém duelu, který ovládla v poměru 7:6, 6:4, nasázela celkem 42 vítězných úderů!

„Věděla jsem, že to s Paulou bude těžké. Moc dobře servíruje a ukázalo se i v zápase, že bylo těžké ji brejknout. Moc nekazila, předváděla solidní hru a dobře se hýbala," hodnotila Kvitová, která navíc v Ostravar Aréně nenastupuje úplně fit. Pořád ji trápí nachlazení, to jí ale nebránilo v tom, aby vděčným fanouškům předvedla možná až sebezničující bojovnost.

„Takové zápasy mému zdraví nepřidají, ani pro tenis to není ideální, ale hraje se doma, a to je něco skvělého. Dneska to byla pecka," převážil u ní opojný pocit výhry. Proti Badosaové oslavila Kvitové 60. vítězství nad hráčkou z top 10.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tenistka Petra Kvitová slaví v Ostravě postup do čtvrtfinále.

„Ještě, že jsem měla den volna, protože nevím, co bych na kurtu předváděla v úterý. Celý den jsem jen proležela doma. Nedělala jsem vůbec nic," prozradila.

O osm let mladší soupeřka se však nedala lacino. Odvrátila celkem sedm mečbolů. V jednom gamu při svém podání hned šest.

„Já nad tím ale nepřemýšlela, pořád jsem měla k dispozici svůj servis. Při sedmém mečbolu mi pak Paula zabila return... Dopodávat to bylo extrémně těžké. Ty poslední gamy a výměny byly strašně náročné," líčila Kvitová, jak se soupeřkou diváky zvedaly ze sedadel.

„Lidi mě hrozně hnali dopředu, ale fandili i hezkému tenisu, takže tleskali taky Paule a byli hodně fér, toho si vážím."

Jak by zápas dopadl, kdyby se protáhl na tři sety, už radši Kvitová nechtěla domýšlet.

„Hodně mi pomohl úvodní tie break a uzavřela jsem to ve druhé sadě. Nejvíc si vážím, že jsem to zvládla psychicky," řekla unaveným hlasem hrdinka večera. S kým bude ve čtvrtfinále hrát, jí v tu chvílí bylo úplně jedno. Až pozdě večer bylo jasné, že se střetne s Jelenou Rybakinovou.

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka zítra 11 : 00
20240502T11 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka