Hlavní obsah

Hurkacz - Kyrgios 7:6, 6:7, 6:1Hurkacz v montrealském čtvrtfinále ukončil Kyrgiosovu vítěznou šňůru

Aktualizováno

Polský tenista Hubert Hurkacz ukončil ve čtvrtfinále turnaje v Montrealu po devíti zápasech vítěznou sérii Australana Nicka Kyrgiose. Desátý muž světového žebříčku porazil wimbledonského finalistu 7:6, 6:7, 6:1 a poprvé na kanadském turnaji série Masters postoupil mezi nejlepší čtyři.

Foto: Paul Chiasson, ČTK/AP

Australan Nick Kyrgios se loučí s turnajem v Montrealu již ve čtvrtfinále.

Článek

V semifinále se Hurkacz střetne s Norem Casperem Ruudem, jenž za hodinu a čtvrt deklasoval 6:1, 6:2 domácího Félixe Augera-Aliassimea.

Kyrgios přijel do Montrealu ověnčen titulem z Washingtonu a ve vítězné šňůře pokračoval i v Kanadě. Na silně obsazeném turnaji porazil mimo jiné světovou jedničku Daniila Medveděva z Ruska, ale na Hurkacze stejně jako v červnu na trávě v Halle nestačil. Kyrgios tak z posledních 17 zápasů prohrál teprve podruhé, ve finále Wimbledonu podlehl Srbovi Novaku Djokovičovi.

Duel podle očekávání nabídl přehlídku nechytatelných podání (Hurkacz 20 es, Kyrgios 19), díky nimž si tenisté dlouho drželi servis. První brejk se povedl až Hurkaczovi ve třetím setu, v němž vzal australskému soupeři podání hned dvakrát.

Turnaj mužů v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 5,926.545 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Hurkacz (8-Pol.) - Kyrgios (Austr.) 7:6 (7:4), 6:7 (5:7), 6:1
Ruud (4-Nor.) - Auger-Aliassime (6-Kan.) 6:1, 6:2
Tenisový turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2,527.250 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Pegulaová (7-USA) - Putincevová (Kaz.) 6:3, 6:3
Halepová (15-Rum.) - Gauffová (10-USA) 6:4, 7:6 (7:2)

Reklama

Související témata: