Hlavní obsah

Hvězdné tváře? Kdepak. Talentovaná Češka dělá radost těm nejmenším

Bradenton/Praha

Tenisté a tenistky se v době pauzy nenudí. Mnoho z nich v sobě objevilo i další nadání a založilo si svou vlastní talkshow. Jako první se takto prezentovala česká hvězda Barbora Strýcová a následovaly ji její zahraniční kolegyně Johanna Kontaová a Betthanie Matteková-Sandsová. Videokonference pak pořádá i talentovaná Marie Bouzková, která si však do nich nezve známé tváře, ale děti.

Foto: Sport.cz

Marie Bouzková.

Článek

Sezonu nezačala, tak jak chtěla. Vypadávala v úvodních kolech a na nějaký větší úspěch čekala až do začátku března. Pak ale přišel zlom. Na turnaji v Monterrey Marie Bouzková zářila. Poradila si se všemi soupeřkami a v semifinále vyřadila i Johannu Kontaovou, až ve finále byla nad její síly Elina Svitolinová.

I tak ale z turnaje odjížděla nadšená. Skvělé výsledky ji vynesly v žebříčku na sedmačtyřicáté místo, které chtěla dál vylepšovat. Jenže kvůli koronaviru přišla pauza. Česká tenistka se rozhodla zůstat na Floridě, kde během sezony často trénuje. Neděle se pak rozhodla trávit u videokonferencí, které pořádá. Jejími hosty však nejsou žádné známé tváře, ale děti, které se učí hrát tenis.

„O tomto projektu jsem začala přemýšlet, když jsem na sociálních sítích viděla rozhovory se slavnými sportovci,“ prohlásila Bouzková na webu WTA. „Říkala jsem si, že bych mohla udělat něco podobného. Ale s dětmi,“ dodala s tím, že s nimi diskutuje o současné situaci, i o trénincích.

Foto: Sport.cz

Marie Bouzková v akci na kurtu.

„Každý, koho baví tenis, se může přidat a můžeme si popovídat,“ vyzvala bývalá juniorská vítězka US Open. Během videokonferencí by se chtěla setkat také s dětmi, které jí loni fandily na turnaji v Guadalajaře, kde se dostala až do finále. Tuto neděli pak očekává návštěvu speciálního hosta.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 4 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 4 : 3 probíhá Živě
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík