Hlavní obsah

Jankovičová získala v Marbelle první letošní titul

Bývalá světová jednička Jelena Jankovičová vyhrála turnaj v Marbelle. Srbská tenistka ve svém prvním letošním finále porazila na španělské antuce domácí Carlu Suárezovou Navarrovou 6:3, 3:6, 6:3 a získala jubilejní desátý titul v kariéře.

Článek

Čtyřiadvacetiletá Jankovičová porazila o čtyři roky mladší Španělku za dvě hodiny a 23 minut, když využila pátý mečbol. Soupeřku zdolala i ve třetím vzájemném utkání v kariéře. Suárezovou může těšit alespoň to, že nad čtvrtou hráčkou světového žebříčku dokázala poprvé vyhrát set.

Jankovičová se naposledy z titulu radovala loni v říjnu v Moskvě. Jejím nejlepším letošním výsledkem byl v únoru postup do semifinále v Paříži. V poslední době se jí vůbec nedařilo, na velkých turnajích v Indian Wells a Miami prohrála vždy hned svůj první zápas.

Ferrero ukončil v Casablance šestileté čekání na titul

Španělský tenista Juan Carlos Ferrero se po šesti letech dočkal turnajového titulu. Ve finále v marocké Casablance v neděli porazil pátého nasazeného Florenta Serru z Francie 6:4 a 7:5.

Devětadvacetiletý Ferrero se před dnešním vítězstvím radoval z titulu naposledy v roce 2003 na Masters v Madridu, ve stejném roce byl také sedm týdnů světovou jedničkou. Od té doby hrál rodák z Onteniente na 110 turnajích, šestkrát postoupil do finále, ale ani jednou nedokázal zvítězit.

Španělský tenista si díky 12. titulu v kariéře připsal prémii 71 700 eur a vylepšil si letošní bilanci v zápasech na antuce na devět vítězství a dvě prohry. Ferrerovi patří v pořadí ATP 115. příčka a stal se nejníže postaveným hráčem, který letos dokázal triumfovat na turnaji.

"Polské" finále v Ponte Vedra Beach vyhrála Wozniacká

Dánská tenistka Caroline Wozniacká získala na antukovém turnaji v Ponte Vedra Beach svůj první letošní titul na okruhu WTA. V nedělním finále nedala šanci Kanaďance Aleksandře Wozniakové, která má stejně jako ona polské rodiče, a vyhrála 6:1, 6:2.

Dvanáctá hráčka světa Wozniacká získala v osmnácti letech už své čtvrté turnajové vítězství. Letos už byla blízko v Memphisu, kde ale ve finále nestačila na jinou úspěšnou zástupkyni nastupující generace Viktorii Azarenkovou.

Květa Peschkeová prohrála i třetí deblové finále v sezoně. Třiatřicetiletá česká hráčka v Ponte Vedra Beach spolu s Američankou Lisou Raymondovou nestačily na indicko-tchajwanskou dvojici Sania Mirzaová a Chuang Chia-jung, které podlehly 3:6, 6:4, 7:10.

Peschkeová útočila na 14. titul ve čtyřhře v kariéře, ale stejně jako před sedmi dny v Miami neuspěla. Pro českou tenistku byla dnešní prohra již třetím neúspěšným utkáním o titul v sezoně. Zatímco v Miami nestačila s Raymondovou na Světlanu Kuzněcovovou a Amélii Mauresmovou, v lednu v Paříži byly nad jejich síly Cara Blacková a Liezel Huberová.

MARBELLA (dotace 500 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Jankovičová (1-Srb.) - Suárezová (5-Šp.) 6:3, 3:6, 6:3.
Čtyřhra - finále:
Jansová, Rosolská (2-Pol.) - Medinaová, Ruanová (1-Šp.) 6:3, 6:3.
CASABLANCA (dotace 450 000 eur):
Dvouhra - finále:
Ferrero (Šp.) - Serra (5-Fr.) 6:4, 7:5.
PONTE VEDRA BEACH (dotace 220 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Wozniacká (2-Dán.) - Wozniaková (5-Kan.) 6:1, 6:2.
Čtyřhra - finále:
Chuang Chia-jung, Mirzaová (Tchaj-wan/Ind.) - Peschkeová, Raymondová (1-ČR/USA) 6:3, 4:6, 10:7.

Reklama

Související témata: