Hlavní obsah

Jednička dohrála v prvním zápase. Měla jsem to víc zmáčknout, litovala Bouzková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obhajoba se konat nebude. Nasazená jednička a loňská vítězka Livesport Prague Open Marie Bouzková ztroskotala letos ve Stromovce na kurtech Sparty hned v prvním kole. S Rumunkou Jacqueline Cristianovou prohrála po skoro tříhodinové přetahované 4:6, 6:4, 4:6.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Česká tenistka Marie Bouzková v prvním kole turnaje v Praze.

Článek

Ve čtvrtém vzájemném duelu (Bouzková předchozí tři ovládla) Rumunka (122. ve WTA) od začátku předváděla, že je na betonu přece jen o něco rozehranější. Pro 39. hráčku světa to byl ale teprve první duel od Wimbledonu, kde došla do osmifinále.

„Bude to pro mě něco úplně nového být jedničkou a ještě obhajovat," tvrdila 25letá tenistka, která v roli nejvýše nasazené hráčky nahradila Barboru Krejčíkovou, jež se odhlásila kvůli přetrvávajícímu zranění.

Cristianová ale hrála výborně hlavně z bekhendu, dokázala Bouzkovou tlačit, nevzdala se ani za stavu 1:3 ve třetí sadě, a nakonec domácí tenistku zlomila. „Čekala jsem, že to bude tvrdé. Ale jsem pyšná, jak jsem to zvládla," hlásila vítězka na kurtu.

„Koncovka mě mrzí nejvíc, zápas jsem si vybojovala nazpátek. Po dvou a půl hodinách jsem konečně vedla. Škoda, že jsem to tam ještě víc nezmáčkla a servis na 4:1 nevyhrála. Skoro jsem tam nedala první podání, byla jsem pod tlakem, ona do toho šla a padalo jí to tam," smutnila Bouzková. „Byl to boj do posledního míčku. Mrzí mě ale hlavně první set, který mi utekl. A ten nešťastný závěr taky."

Bouzkové tak utkání, k němuž nastupovala za zvuku písničky Když nemůžeš, tak přidej od kapely Mirai, zhořknul. Ale když mluvila o atmosféře, celá se rozzářila.

„Fakt to bylo krásné. O to víc pak mrzí, že nemůžu hrát další zápas. Nástupovka byla asi nejlepší v mojí kariéře. Nedá se nic dělat, tak zase příští rok," povzdechla si Bouzková u jejíhož duelu asistoval i její mladší bratr, který na turnaji dělá sběrače.

Předčasného konce v Praze Bouzková alespoň využije k lepší aklimatizaci před turnajem v Montrealu. „Poletíme asi ve středu, příští pondělí se v Kanadě už začíná. Snad to bude z mé strany lepší..."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.