Hlavní obsah

Jednička? Pořád jsem nováček, oddechla si nervózní Krejčíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest vyhraných turnajů WTA ve dvouhře, grandslamový vavřín z Roland Garros. První vítězný singl v Billie Jean King Cupu si ale tenistka Barbora Krejčíková zapsala až v pátek proti Ukrajince ze třetí stovky světového žebříčku Katarině Zavacké (6:4, 6:3). České tenistky mají díky tomu skvěle našlápnuto do závěrečného turnaje.

Foto: Umit Bektas, Reuters

Barbora Krejčíková s kapitánem týmu Petrem Pálou.

Článek

„2:0 jsem si přál," přikyvoval spokojeně kapitán Petr Pála v rozhovoru pro ČT. O tom, že v první dvouhře proti Martě Kosťukové uspěje Markéta Vondroušová, neměl pochybnosti. „Maky je skvělá antuková hráčka, výborná do týmových soutěží. Podala výborný výkon jako obvykle a soupeřce bylo hned jasné, že bude velice těžké ji porazit," pochvaloval si Pála z centrkurtu v tureckém Beleku.

Krejčíkovou naopak poznamenala nervozita. V týmové soutěži toho nemá zdaleka tolik odehráno. V roce 2019 absolvovala dva debly a na závěr sezony 2021 prohrála oba své úvodní singly při finálovém turnaji v Praze s Němkou Kerberovou a Švýcarkou Bencicovou. Loni start na finále v Glasgowě odřekla na poslední chvíli kvůli zranění, což některé členky týmu moc nechápaly.

„I když jsem tady jako jednička, pořád jsem nováček," připustila Krejčíková nervozitu, ačkoli Zavacká ani zdaleka nedosahovala jejího herního kalibru. „Byl to náročný. Trvalo mi, než jsem se rozehrála. Ale když jsme ji brejkla, měla jsem i šance si něco vyzkoušet a přijít na to, jak na té antuce zase hrát," tvrdila šampionka z French Open. „Jsem hrozně ráda, že jsem přispěla k vedení 2:0. Připravíme se teď co nejlíp, abychom to s holkama dohrály," řekla Krejčíková.

Její první singlovou výhru v BJKC kapitán Pála prožíval. „Bára byla dost nervózní, to je pochopitelné. Hodně si oddechla, ale opakovali jsme jí, že není důležité, jak to bude vypadat, ale aby to ubojovala. Na antuce umí, takže nikam nespěchat, dostat se do zápasu a přehrát soupeřku," líčil kapitán.

V sobotu od 10 hodin SELČ bude mít Krejčíková proti Kosťukové v souboji jedniček možnost definitivně rozhodnout. „(Ukrajinka) bude určitě připravená. Může to být trochu víc hra na hru než v zápase s Maky. My ale potřebujeme třetí bod. A chceme, aby bylo jasno," prohlásil Pála.

Reklama

  5 : 7, 1 : 6 Vondroušová - Andrejevová 5 : 7, 1 : 6 konec
20240428T16 : 05:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová
  3 : 6, 1 : 6 Kruegerová - Bejlek 3 : 6, 1 : 6 konec
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
  Lehečka - Monteiro zítra 13 : 00
20240429T13 : 00:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Menšík - Auger-Aliassime zítra 15 : 00
20240429T15 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime