Hlavní obsah

Na antuce je Vondroušová doma. Ukrajinská jednička byla bez šance

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes devět shod se natáhl klíčový pátý game první sady. Markéta Vondroušová po něm odskočila ukrajinské jedničce Martě Kosťukové na rozdíl tří her a první zápas kvalifikace BJK Cupu dotáhla k jednoznačné výhře 6:2, 6:1.

Foto: Umit Bektas, Reuters

Česká tenistka Markéta vondroušová slaví triumf nad Martou kosťukovou z Ukrajiny.

Článek

Vondroušová v týmové soutěži kosí jednu soupeřku za druhou. Ve dvouhrách si upravila bilanci už na 9:1! Finalistka Roland Garros 2019 zase ukázala, že na antuce patří k naprosté špičce.

„Ode mě super," usmívala se vítězka v rozhovoru pro ČT. „Ona měla slabší chvíle, trochu se trápila se servisem. Ale o její gamy jsme se hodně tahaly. Já si naštěstí podržela na 3:1 a pak jsem si začala víc věřit," líčila Vondroušová.

To bylo znát i v ultradlouhé páté hře, kdy soupeřky odehrály čtyřiadvacet výměn.

Foto: Umit Bektas, Reuters

Ukrajinka Marta Kosťuková v akci během utkání proti Markétě vondroušové.

„Pomůže to, když je rozdíl 4:1 místo 3:2. Člověk si oddechne a trochu se uvolní. Myslím si, že v důležitých momentech jsem zahrála dobře," prohlásila týmová dvojka, kterou na skromném centrkurtu v tureckém Beleku povzbuzovala i skupina českých fanoušků.

Vondroušová si tak k výhrám nad Kanaďankou Fernandezovou, Němkou Petkovicovou, Britkou Raducanuovou či Američankou Collinsovou připsala další cenný úspěch a přiblížila Češkám účast na finálovém turnaji.

„Nevěděla jsem co čekat. Nikdy jsem s ní nehrála. Ale jsem ráda, jak jsem první zápas (sezony) na antuce zvládla."

Reklama