Hlavní obsah

Jen jeden brejkbol. Kvitová marně čelila kanonádě wimbledonské vítězky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obě zažily opojné pocity šampionky All England Clubu. V pátečním čtvrtfinále AGEL Open ale předvedla razantnější tenis letošní wimbledonská vítězka Jelena Rybakinová z Kazachstánu. Petře Kvitové nasázela jedenáct es a slavila výhru 7:6, 6:4.

Sestřih utkání Petra Kvitová - Jelena RybakinováVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Čekala jsem na šance, ale nedočkala jsem se. Je to psychicky náročné přecházet ze strany na stranu, i když občas jsem to vyhmátla. Zezadu to bylo velice vyrovnané a mohlo to jít na obě strany, ale když potřebovala, tak dala dobrý servis. A to rozhodlo. Měla navíc deset brejkbolů," povzdechla si Kvitová, která se v zápase sama dostala k jedinému brejkbolu a ten neproměnila.

„Nebylo mi úplně hej, ale nebyla jsem na tom ani nejhůř. Myslím, že ty síly mi chyběly, ale nechala jsem tam všechno. Zápas byl strašně těžký i velice kvalitní. Ona zahrála líp a zasloužila si vyhrát," uznala Kvitová, která v tie breaku vedla 4:2, ale důležitý part zápasu nedotáhla.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Petra Kvitová odchází z kurtu v Ostravě po čtvrtfinálovém vyřazení s Jelenou Rybakinovou.

„Odehrála jsem ten tie break slušně až na jednu dvojchybu. Pokud ale (Rybakinová) hrála takhle i ve finále Wimbledonu, tak její délka úderů a to, jak jsou placaté, na té trávě musí fungovat. Obzvlášť její servis musí být nechytatelný," přikývla česká wimbledonská šampionka z let 2011 a 2014.

Po účasti v Ostravě má Kvitová v plánu ještě turnaje v San Diegu a Guadalajaře.

„Doufám, že zdraví vydrží. Hraje se venku, což si po hale zatím nedokážu moc představit. V Mexiku jsem ještě nestartovala. Konec sezony je ale vždycky náročnější psychicky i fyzicky, tak uvidíme," řekla Kvitová, která nebude hrát na listopadovém finálovém turnaji BJK Cupu v Glasgowě.

"Jelikož končím po Mexiku, tak program není úplně dobrý, abych hrála ještě týmovou soutěž. Takže si chci odpočinout a připravit se na další sezonu."

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori