Hlavní obsah

Ne, ty vole... Krejčíková ustála těžkou chvíli a chce derby s Kvitovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z hlediště Ostravar Arény se ozval pískot a Barbora Krejčíková byla naštvaná. Rozhodčí Pablo Rodriguez ohlásil dvojdopad na straně české tenistky, která tak ve čtvrtfinále AGEL Open musela čelit setbolu Američanky Alycie Parksové. Ale i tuhle chvilku 26letá hráčka v pátek ustála. A nakonec slavila výhru 7:6, 6:3.

Sestřih zápasu Barbora Krejčíková - Alycia ParksováVideo: O2 TV Sport

 
Článek

„Já myslela, že jsem to zahrála na jeden (odskok). Byl to důležitý moment a prostě to ze mě vyšlo," usmála se Krejčíková, jak spontánně vyhrkla: „Ne, ty vole..."

Jednadvacetileté Američance sice na žebříčku WTA patří až 144. pozice, ale po vyhrané kvalifikaci zaskočila Karolínu Plíškovou i sedmou hráčku světa Řekyni Sakkariovou.

„Měla jsem štěstí, že jsem se na ty zápasy dívala a věděla jsem co mám, plus minus, čekat. Bylo to o maličkostech," tvrdila vítězka, kterou opět dopředu hnali natěšení diváci.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Barbora Krejčíková se raduje z vítězství a postupu do semifinále turnaje v Ostravě.

„Snažili se mě povzbuzovat dál, i když jsem byla minus setbol. Ale pak jsem to dobře otočila, set se mi podařilo urvat, byl to klíčový bod zápasu," věděla Krejčíková.

Parksová sice dokázala střílet servisy přes 190 km/h, ale na Češku tím nevyzrála.

„Chtěla jsem, aby se co nejvíc hrálo. Čím by měla jednodušší body, tím bych to měla těžší. Na to ani taktika nejde úplně vymyslet. Buď dá eso, nebo se hraje. Tak jsem ráda, že se hodně hrálo," řekla Krejčíková.

S průpravou, jakou má z mixu, jí ani servisy Parksové nepřišly nějak extrémní.

„Kyrgios na mě servíroval 220. Pamatuju i těžší zápasy. Když hráčka podává rychle a umístěně, tak mě to nevykolejí. Nevadí mi to."

Sobotní semifinálová soupeřka pro Krejčíkovou vzejde z dvojice Petra Kvitová-Jelena Rybakinová.

„Přála bych si zahrát s Péťou, bylo by to super pro fanoušky, kdybychom byly takhle dvě v semifinále. A pro turnaj by bylo taky dobré, pokud by Češka hrála finále," líbilo by se Krejčíkové derby.

Reklama

  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori