Hlavní obsah

Jízlivý osud. Krejčíková se Siniakovou si v deblu „půjdou po krku“

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlomyslný šotek se někde škodolibě směje. Hned na prvním grandslamu po loňském přerušení spolupráce si tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková zahrají proti sobě. V sázce je postup do semifinále čtyřhry na Australian Open.

Foto: Issei Kato, Reuters

Česká tenistka Barbora Krejčíková se raduje po postupu do čtvrtfinále Australian Open

Článek

Značka K+S byla továrnou na úspěch. Sedm společných grandslamových titulů, triumf na Turnaji mistryň, zlato z olympiády. Loni na podzim v Asii ale Siniaková přišla za svou parťačkou a na novou sezonu už si obě domlouvaly nové spoluhráčky.

„Byla to iniciativa z mé strany, chtěla jsem malou změnu. Všichni čekají nějakou dominanci, ale ty páry nás znají a je těžké držet laťku. Domluvily jsme se v pohodě a nebráníme se, že se k sobě vrátíme. Myslím si, že nám to může prospět a že se můžeme vrátit ještě silnější,“ vysvětlovala Siniaková. V roce 2024 už se objevuje po boku světové deblové jedničky Australanky Storm Hunterové.

„Pro mě to bylo překvapení, ne že ne. Ale respektuju Katčino rozhodnutí,“ pronesla na podzim v Seville Krejčíková, která teď hraje s Němkou Laurou Siegemundovou. Dlouholeté souputnice každopádně zachovaly dekorum, i kvůli tomu, že by spolu mohly letos v olympijské Paříži obhajovat titul z Tokia.

Kdo vzejde ze souboje českých tenistek ve čtvrtfinále čtyřhry na Australian Open vítězně?
Barbora Krejčíková
64,7 %
Kateřina Siniaková
35,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6876 čtenářů.

„Já to cítila víc, abych se posunula, zlepšila a nabrala jinou atmosféru. Není to tak, že se budeme vzájemně vyhýbat, tak to nemá být,“ ujišťovala Siniaková, která se ale o Vánocích těšila na „vtipnou Australanku“. „Vycházíme spolu, na kurtu je se Storm sranda. Je levačka, což může být taky výhoda na síti,“ líčila.

Krejčíková už ale Hunterovou v Melbourne jednou zarmoutila, když ji po prohrané první sadě vyřadila ve třetím kole dvouhry. Další možnost porazit ji i Siniakovou bude mít ve středu.

Oba páry to zatím na turnaji zvládají, jako by spolu hrály už nějaký ten měsíc. Krejčíková s Němkou ještě neztratily set, Siniaková s Hunterovou jeden, ale diváci česko-australský pár určitě poženou. Tohle bude pikantní souboj se vším všudy. Na místě, kde se loni společně fotily s grandslamovou trofejí, si teď Češky „půjdou po krku“.

Reklama