Hlavní obsah

Šok! Zavedená značka končí. Siniaková s Krejčíkovou spolu příští rok hrát nebudou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společně dokázaly vyhrát všechno, co si deblistka může přát. Po letech prošpikovaných triumfy však tenisový pakt Barbory Krejčíkové s Kateřinou Siniakovou končí. Pro fanoušky to asi bude velké překvapení, nejspíš i šok, ale je to tak. Jejich posledním společným utkáním, minimálně na nějakou dobu, tak zůstane nešťastný duel BJK Cupu s Kanadou.

Foto: Marcelo Del Pozo, Reuters

Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou v duelu o postup finále Billie Jean King Cupu proti Kanadě.

Článek

Sevilla (Od našeho zpravodaje) - Grandslamy už K+S vyhrávaly jako juniorky a nepřestaly s tím ani mezi dospělou konkurencí. Sedmkrát zvedaly trofej z nejprestižnějších turnajů - 2× na Australian Open (2022, 2023), dvakrát na French Open (2018, 2021) i ve Wimbledonu (2018, 2022) a jednou také na US Open (2022). Před dvěma lety vyhrály i olympiádu v Tokiu a rovněž Turnaj mistryň v Guadalajaře.

Vracely se k sobě, i když jejich kariéry nabraly obrátky v singlu. A pokud se individuálně nedařilo, ve čtyřhře vedle sebe zase nacházely ztracenou jistotu. S tím je však nyní utrum.

„Jsme dohodnuté tak, že nebudeme pokračovat. Byla to iniciativa z mé strany, chtěla jsem malou změnu. Domluvily jsme se v pohodě a nebráníme se, že se k sobě vrátíme. Myslím si, že nám to může prospět a že se můžeme vrátit ještě silnější,“ tvrdila Siniaková, která se chce víc soustředit na singlovou dráhu, čtyřhru však míní hrát dál. Jméno nové parťačky však ona ani Krejčíková ještě neprozradily. „Nechte se překvapit.“

České tenistky v semifinále Poháru Billie Jean Kingové proti Kanadě neuspělyVideo: sntv

I když si K+S v tomto roce připsaly sedmý společný grandslamový triumf v Melbourne a v pohodě se kvalifikovaly na Turnaj mistryň, jejich sezona nebyla zdaleka tak výrazná jako ta předchozí. „Všichni čekají nějakou dominanci, ale ty páry nás znají, a je těžké držet laťku,“ vysvětlovala Siniaková.

Svou dlouholetou deblovou partnerku však svým návrhem, který jí předestřela už před turnaji v Asii, docela zaskočila. „Pro mě to bylo překvapení, ne že ne,“ řekla Krejčíková. „Kačka o tom se mnou chtěla mluvit, respektuju její rozhodnutí. Uvidí se, co nás čeká příští rok a jede se dál.“

Rok 2024 je ovšem olympijský a Češky by v Paříži měly obhajovat zlato z Tokia. Zda se pro tuto příležitost dají dohromady, je ovšem nejasné. „Olympiáda je olympiáda, chci hrát s Češkou, musím,“ řekla Siniaková, podle níž ale není rozchod deblového páru důvodem ke vzájemné nevraživosti. „Já to cítila víc, abych se posunula, zlepšila a nabrala jinou atmosféru. Není to tak, že se budeme vzájemně vyhýbat, tak to nemá být. Může nám to i pomoct,“ mínila.

V něčem tahle situace připomíná rozchod páru Andrea Hlaváčková, Lucie Hradecká. Grandslamové vítězky a olympijské medailistky se k sobě však dost rychle zase vrátily a obnovily spojení H+H. „Není všem dnům konec. Co jsme dokázaly, je něco úžasného a třeba se po té pauze opět spojíme a dokážeme něco dalšího,“ prohlásila Krejčíková.

Kapitán českého týmu v BJK Cupu Petr Pála odmítl, že by se tenisový rozvod K+S nějak promítl do atmosféry v českém týmu v Seville. Krejčíková se Siniakovou přinesly do šatny body ze zápasů se Švýcarskem i s USA. Na Kanadu však nestačily.

„Všechny tři čtyřhry byly komunikačně velmi dobré. První zápas odehrály prakticky z letadla, s USA hrály dobře, i s Kanadou, ale nestačilo to, protože byla rozjetá Fernandezová,“ řekl kapitán, který však s hráčkami o jejich rozhodnutí nemluvil.

„Můžu se jen domnívat, že to bylo kvůli programu, kvůli dvouhře a tak dále. Myslím, že bych z toho nedělal senzaci, protože spolu vyhrály, co se dalo. Jejich partnerství bylo úspěšné a asi ani nemám oprávnění to komentovat,“ dodal Pála, který si dovede představit, že by spolu Krejčíková se Siniakovou klidně mohly bok po boku nastoupit příští rok v BJK Cupu. „Určitě spolu můžou hrát, když toho zvládly tolik,“ myslí si kapitán.

Pravdou ale je, že tak úspěšný, navíc ryze český pár, bude na největších akcích roku 2024 dost chybět. „Když se na to koukám zpětně, slovy se to nedá popsat. I když teď se na příští rok rozcházíme, tak stejně jsme nejlepší pár! Není to jednoduché, abychom držely dominanci deset let. Je to součást cesty. Hrozně moc jsme toho dokázaly, a ještě můžeme dokázat,“ nechala pootevřené dveře Siniaková.

Reklama

  5 : 7, 1 : 6 Vondroušová - Andrejevová 5 : 7, 1 : 6 konec
20240428T16 : 05:00+0200
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová vs. Andrejevová
Vondroušová
Andrejevová
  3 : 6, 1 : 6 Kruegerová - Bejlek 3 : 6, 1 : 6 konec
20240428T11 : 00:00+0200
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová vs. Bejlek
Kruegerová
Bejlek
  Lehečka - Monteiro dnes 13 : 00
20240429T13 : 00:00+0200
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka vs. Monteiro
Lehečka
Monteiro
  Menšík - Auger-Aliassime dnes 15 : 00
20240429T15 : 00:00+0200
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík vs. Auger-Aliassime
Menšík
Auger-Aliassime
  Bejlek - Rybakinová dnes 17 : 30
20240429T17 : 30:00+0200
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek vs. Rybakinová
Bejlek
Rybakinová