Hlavní obsah

Kapitán tenistek má o sestavě jasno, ale odtajní ji až při losu

Ostrava

České tenistky už vědí, která z nich dostane šanci v sobotních dvouhrách semifinále Fed Cupu. Kapitán Petr Pála hráčkám oznámil nominaci pro ostravské utkání s Itálií, ale veřejně řekne jména až hodinu před pátečním poledním losem. Dá se ale očekávat, že na kurt pošle šestou hráčku světa Petru Kvitovou a dvojku vybere mezi Lucií Šafářovou (26. WTA) a Klárou Zakopalovou (31.).

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

České tenistky se připravují na semifinále Fed Cupu s Itálií. Na snímku (zleva) jsou nehrající kapitán Petr Pála a Petra Kvitová.

Článek

"Mám o sestavě jasno, holky to vědí, ale ještě bych to neříkal. Necháme to na losování," řekl Pála novinářům po dnešním tréninku v ČEZ areně. Z taktických důvodů chce nechat italského kapitána Corrada Barazzuttiho v nejistotě.

Ostatně ani o italské nominaci pro dvouhry není navenek jasno. Barazzutti sice má k dispozici ostřílené Saru Erraniovou (11. WTA) a Robertu Vinciovou (20.), ale 54. hráčka světa Camila Giorgiová hraje v posledních týdnech ve skvělé formě. Byla ve finále v Katovicích a na turnaji v Indian Wells dokázala porazit také Rusku Marii Šarapovovou.

"Giorgiová? Asi bude hrát. Je nebezpečná, ale nepodceňoval bych ani ty ostatní. Erraniová a Vinciovvá nemají takovou sezonu, ale jedním zápasem se chytnou a umějí to ve Fed Cupu prodat," řekl Pála a dodal: "Ať si s tím lámou hlavu oni."

Pála: Italky umí hrát týmově

České tenistky se s Italkami střetnou počtvrté za uplynulých pět ročníků soutěže. Už se tak dá mluvit o určité vzájemné rivalitě. "Až vyhrajeme a bude to 2:2, pak bych to bral jako rivalitu. Musíme potvrdit domácí prostředí," řekl Pála v narážce na to, že v minulých třech zápasech vyhrál vždy tým, který hrál doma.

Už v semifinále dojde na souboj týmů, které Fed Cup vyhrály v posledních pěti letech. Češky se radovaly v ročnících 2011 a 2012 a Italky 2009, 2010 a 2013. "Oba týmy k tomu druhému přistupují s respektem. Víme, že ten druhý tým je vždy silný," řekl Pála a vzpomněl si, co říkal jeho protějšek Barazzutti po loňské výhře nad Češkami v Palermu. "Že porazil nejsilnější tým na světě, což zahřeje, a já to můžu říct i směrem k jejich celku. Italky umí hrát týmově a obětují Fed Cupu hodně," řekl Pála.

Tenistky absolvovaly ve čtvrtek jen dopolední trénink. Odpolední vynechaly a večer je čekal tradiční banket. "Holky hrajou dobře, musím zaklepat, že nejsou žádný velký zranění. Jsou připravený a teď jde o to, aby se to zúročilo," řekl Pála.

Reklama