Hlavní obsah

Delbonis - Del Potro 6:1, 6:3Končící Del Potro se s argentinskými fanoušky v Buenos Aires rozloučil porážkou

Někdejší vítěz US Open Juan Martín del Potro prohrál v prvním kole tenisového turnaje v Buenos Aires a je připraven ukončit kariéru. Pro bývalou světovou trojku šlo o první zápas od roku 2019. "Už se asi neuvidíme," řekl Del Potro po porážce 1:6 a 3:6 s krajanem Federicem Delbonisem. "Ale jsem rád, že moje velmi pravděpodobně poslední vystoupení před vámi bylo na kurtu a ne na tiskové konferenci," dodal třiatřicetiletý Argentinec.

Článek
Fotogalerie

Del Potro, jehož kariéru poznamenaly problémy se zápěstím a koleny, se původně chtěl s tenisem rozloučit příští týden na turnaji v Riu de Janeiro. Nyní je však možné, že rozhodnutí urychlí.

"Po tomhle budu muset o budoucnosti popřemýšlet," citovala agentura AFP Del Potra, který si před návratem naposledy zahrál v roce 2019 na trávě v londýnském Queen's Clubu. Od té doby se podrobil čtyřem operacím pravého kolena.

Foto: Matias Baglietto, Reuters

Loučení v slzách. Někdejší vítěz US Open Juan Martín del Potro prohrál v prvním kole tenisového turnaje v Buenos Aires a je připraven ukončit kariéru.

"Doufal jsem, že tahle chvíle nikdy nepřijde. Ale kvůli zdraví se musím rozhodnout. Nemám tolik sil, kolik si hodně lidí myslí. Myslím, že jsem si splnil všechny tenisové sny a teď bych si přál, abych dnes spal bez bolesti," řekl Del Potro.

Del Potro během kariéry vyhrál na okruhu ATP 22 turnajů. V roce 2009 triumfoval na US Open a na kontě má také stříbro a bronz z olympijských her. V roce 2016 pomohl Argentině k vítězství v Davisově poháru.

BUENOS AIRES (antuka, dotace 686 700 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Delbonis (6-Arg.) - Del Potro (Arg.) 6:1, 6:3
Andújar (Šp.) - Londero (Arg.) 6:2, 6:4
DALLAS (tvrdý povrch, dotace 792 980 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Nišioka (Jap.) - Krueger (USA) 6:4, 6:4.

Reklama