Hlavní obsah

Korda - Isner 6:3, 4:6, 6:3Korda si v Delray Beach zahraje poprvé semifinále na okruhu ATP

Delray Beach
Aktualizováno

Tenista Sebastian Korda postoupil na turnaji v Delray Beach poprvé v kariéře na okruhu ATP do semifinále. Dvacetiletý syn českého reprezentanta Petra Kordy, jenž reprezentuje USA, porazil ve čtvrtfinále druhého nasazeného krajana Johna Isnera 6:3, 4:6, 6:3. Australský tenista Alex de Minaur si na turnaji v Antalyi zahraje o čtvrtý titul v kariéře. Do finále se v Turecku probojoval už poosmé, o trofej z první akce nového roku se utká s Alexandrem Bublikem z Kazachstánu.

Sebastian Korda

Článek

Někdejší světová jednička mezi juniory se o premiérové finále utká s britským tenistou Cameronem Norriem. Už nyní ale Korda na Floridě překonal svého otce. Šampion Australian Open z roku 1998 startoval v Delray Beach dvakrát, nikdy tu ale nepřešel přes druhé kolo.

První semifinále na okruhu ATP si na turnaji zahrál i kvalifikant Christian Harrison. Šestadvacetiletý Američan, jehož kariéru přibrzdila řada zranění a celkem osm operací, vyřadil Gianlucu Magera z Itálie 7:6, 6:4, ale jeho přemožitelem v semifinále se stal čtvrtý nasazený Polák Hubert Hurkacz.

Kvůli porušení koronavirových pravidel ale musel Harrison před semifinále zaplatit pokutu 3000 dolarů. Američan, jenž v žebříčku figuruje v osmé stovce, odmítl po výhře ve druhém kole absolvovat rozhovor na kurtu, protože si nechtěl vzít povinnou roušku. Proti jejímu nošení v minulosti brojil i na sociálních sítích. Po zápase s Magerem už ale povinnou proceduru zvládl.

Běloruska si připsala 14. vítězství za sebou

Aryna Sabalenková protáhla svoji vítěznou sérii na okruhu WTA už na 14 zápasů a po výhře 6:3, 6:2 nad Marií Sakkariovou postoupila na turnaji v Abú Zabí do finále. Běloruska, která minulou sezonu ukončila ziskem titulů v Ostravě a Linci, se o trofej na úvodním turnaji roku 2021 utká s Ruskou Veronikou Kuděrmětovovou

Sabalenková se před finále chce zaměřit na zlepšení práce nohou. "Soustředím se na ty správné věci. To mi pomáhá, abych jednak nemyslela na tu vítěznou sérii a abych dál vyhrávala," řekla čtvrtá nasazená tenistka po semifinálové výhře nad řeckou soupeřkou, která ve čtvrtfinále vyřadila s "kanárem" loňskou šampionku Australian Open Sofii Keninovou.

Kuděrmětovová porazila ve druhém semifinále Martu Kosťukovou z Ukrajiny. Ruska, jež ve čtvrtfinále vyřadila druhou nasazenou Elinu Svitolinovou, si zahraje finále na okruhu WTA poprvé v kariéře.

De Minaur si zahraje o čtvrtý titul

Jednadvacetiletý De Minaur, jenž byl nasazen jako číslo čtyři, zdolal v téměř dvouhodinové semifinálové bitvě v Antalyi turnajovou dvojku Davida Goffina z Belgie 6:4, 3:6, 6:2. "Věděl jsem, že to bude těžký duel a budu na servisu pod tlakem. Po prohraném druhém setu jsem se musel znovu nastartovat a vrátit se k původnímu plánu hry," řekl De Minaur, jenž všechny své trofeje získal v roce 2019.

Bublik bojoval s Francouzem Jeremym Chardym přes dvě hodiny, než zvítězil 6:4, 6:7, 6:3. Ve finále si zahraje potřetí, dva předchozí pokusy o zisk titulu v roce 2019 v Newportu a Čcheng-tu nevyužil.

Po zápase Bublik přiznal, že měl na kurtu zdravotní problémy. "V polovině zápasu jsem se zranil a zvažoval odstoupení. Řekl jsem si ale, že to ještě zkusím, a pak jsem začal podávat úplně neuvěřitelně, asi nejlépe od Čcheng-tu 2019," uvedl.

Tenisový turnaj mužů v Delray Beach (tvrdý povrch, dotace 418 195 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Korda (USA) - Isner (2-USA) 6:3, 4:6, 6:3
Norrie (Brit.) - Tiafoe (8-USA) 6:0, 3:6, 6:4.
Semifinále:
Hurkacz (4-Pol.) - Harrison (USA) 7:6 (7:4), 6:4.
Tenisový turnaj žen v Abú Zabí (tvrdý povrch, dotace 565 530 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Sabalenková (4-Běl.) - Sakkariová (9-Řec.) 6:3, 6:2
Kuděrmětovová (Rus.) - Kosťuková (Ukr.) 7:6 (10:8), 6:4
Tenisový turnaj mužů v Antalyi (tvrdý povrch, dotace 361 800 eur):
Dvouhra - semifinále:
De Minaur (4-Austr.) - Goffin (2-Belg.) 6:4, 3:6, 6:2
Bublik (8-Kaz.) - Chardy (Fr.) 6:4, 6:7 (4:7), 6:3
Čtyřhra - finále:
Mektič, Pavič (1-Chorv.) - Dodig, Polášek (2-Chorv./SR) 6:2, 6:4

Reklama

Související témata: