Hlavní obsah

Krejčíková nebude obhajovat titul ve Štrasburku

Aktualizováno

Tenistka Barbora Krejčíková nebude kvůli zdravotním potížím obhajovat ani loňský triumf ve Štrasburku. Vynechá tak příští týden i generálku před Roland Garros, kde by měla od 22. května obhajovat tituly ve dvouhře a čtyřhře. Mimo světové dvojky se z antukového turnaje odhlásila také Kateřina Siniaková. Mezi přihlášenými jsou Markéta Vondroušová, Tereza Martincová a chybět nebude ani šestá hráčka světa Karolína Plíšková, která dostala od pořadatelů divokou kartu.

Česká tenistka Barbora Krejčíková.

Článek

Šestadvacetiletá Krejčíková se naposledy představila na kurtech ve druhé polovině února v Dauhá. Od té doby laboruje se zraněným loktem, a přestože se podle jejích slov stav ruky zlepšuje, termín návratu české tenistky je dál nejasný. Původně měla zahájit antukovou sezonu v dubnu ve Stuttgartu, z turnaje se ale odhlásila, stejně jako z dalších akcí v Madridu, Římě a teď ve Štrasburku.

"Kondičně jsem na tom dobře, dolaďujeme údery a věřím, že tenisově bych to zvládla. Špatně tuhle dlouhou pauzu snáším, ale plusem je, že návrat se už blíží. Ale přesné datum opravdu nedokážu říct," řekla v tomto týdnu Krejčíková novinářům. "Letošní Roland Garros neberu jako vrchol, spíš jako začátek mého návratu. Věřím, že vrcholy v této sezoně přijdou," doplnila druhá hráčka světa.

Krejčíkovou nahradí ve Štrasburku Plíšková díky divoké kartě. Třicetiletá rodačka z Loun a bývalá světová jednička se pokusí těsně před Roland Garros vylepšit si bilanci dvou výher a šesti porážek v tomto roce. Naposledy vypadla ve 2. kole v Římě s Jil Teichmannovou.

Reklama

Související témata: