Hlavní obsah

Ruka se lepší, Krejčíková chce v Paříži obhajovat oba tituly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už dva a půl měsíce neodehrála tenistka Barbora Krejčíková kvůli zranění v pravém lokti jediný soutěžní zápas. Její zdravotní stav se ale výrazně zlepšuje, a tak šestadvacetiletá olympijská šampionka v deblu z Tokia věří, že bude moct za necelé dva týdny obhajovat loňské prvenství na francouzském Grand Slamu v Paříži.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tenistka Barbora Krejčíková ještě nemá jasno o návratu na turnaje.

Článek

Jak na tom momentálně zdravotně jste?

Stav mého lokte se postupně zlepšuje. Už můžu naplno trénovat. Pravidelná léčba u profesora Koláře mi prospívá. Jsem u něj prakticky každý všední den. A s kondicí problém nemám, na té jsem pracovala neustále. Když to půjde takhle dál, věřím, že budu moct titul na Roland Garros obhajovat. A že na to budu dobře připravená.

Je ve hře i vaše účast na turnaji WTA ve Štrasburku příští týden?

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tenistka Barbora Krejčíková pózuje fotografovi.

Jdu skutečně den po dni. O tom, zda nastoupím už ve Štrasburku, se definitivně rozhodnu po dalších dvou trénincích zhruba ve středu.

Jak snášíte tak dlouhou pauzu?

Teď už docela špatně. Vůbec jsem nečekala, že bude až takhle dlouhá. Musela jsem se bohužel postupně odhlašovat z jednoho turnaje za druhým. Teď už se snad ale brzy dočkám.

Jak jste si v Česku vyplnila dlouhé čekání, než zase vyrazíte na tenisový okruh?

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Tenistka Barbora Krejčíková pózuje v jaguáru.

Zdokonalila jsem se ve vaření, a taky jsem se snažila žít trochu kulturně. Mimo jiné jsem se věnovala i výcviku svého psa.

Jak vám to jde?

Snažím se. Já mu povely dávám, ale on na ně slyší tak, jak zrovna chce. (smích). Poslední týdny trávím ovšem všední dny spíš v Praze, a tak mám na něj doma v Ivančicích teď většinou jen víkendy. Takže si ho spíš rozmazluju.

Chystáte se kvůli doznívajícím problémům s loktem nějak změnit techniku vaší hry?

Spíš budu asi muset v rámci regenerace zařadit víc kompenzačních cvičení. Už přece jen nejsem nejmladší. (úsměv). Antuku ale považuju za nejlepší povrch pro návrat. Teprve ovšem uvidím, jak na ní bude ruka při plné zátěži reagovat.

Považujete prestižní Roland Garros v Paříži za letošní vrchol, když na něm budete restartovat sezonu?

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Barbora Krejčíková za volantem jaguáru.

Asi ne. Budu to brát spíš jako nový začátek. Chci věřit, že už budu ve zbytku sezony zdravá, a že vrcholy teprve přijdou na dalších grandslamech.

Počítáte v Paříži i s obhajobou prvenství ve čtyřhře?

Když všechno dobře půjde, tak ano. Ale musím se spojit s Katkou Siniakovou a zeptat se jí, jak je na tom ona. Taky měla poslední dobou nějaké zdravotní problémy.

V pondělí jste převzala ve Zlíně nového červeného Jaguára. Jaká jste řidička?

V autoškole mi to před sedmi lety šlo. Jsem především opatrná řidička, zároveň mám ale ráda rychlou jízdu. Na silnicích se ovšem chovám zodpovědně.

Reklama

Související témata: