Hlavní obsah

Krejčíkové bylo do breku: Musím se zlepšit, pauza je pořád znát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když mluvila o podpoře fanoušků, zlomil se Barboře Krejčíkové hlas. Loňskou vítězku Livesport Prague totiž přemohla už ve druhém kole běhavá Japonka Nao Hibinová ze třetí stovky světového žebříčku. Česká tenistka prohrála 6:3, 6:7, 3:6 a měla co dělat, aby se na tiskovce nerozplakala.

Barbora Krejčíková titul v Praze neobhájí. Slzy po prohře s Japonkou HibinovouVideo: Sport.cz

 
Článek

„Fanoušci byli úžasní. Je mi líto, že už dál nepokračuju, ale budu se těšit příští rok," říkala posmutněle Krejčíková, která v zápase vedla 6:3, 5:3. Jenže duel nebyla schopná doservírovat, celkem přišla o podání šestkrát.

„Myslím, že to byl kámen úrazu. Ten servis není optimální a bohužel v důležitých momentech mě nepodržel, jak jsem si přála. To se někdy se stane, jedu dál," prohlásila loňská kometa sezony, která triumfovala na Roland Garros a později se vyšplhala až na druhou příčku světového žebříčku.

V aktuální sezoně ale Krejčíková nemůže najít stabilní výkonnost. Na jejích výsledcích se podepsala i tříměsíční herní přestávka kvůli léčbě zraněného lokte.

Děláte si srandu? Ptala se Barbora Krejčíková rozhodčích. Jejich výroky se jí vůbec nelíbilyVideo: Sport.cz

„Ta pauza, kdy jsem z toho vypadla, tak mi tam chybí. Bývala jsem ve třetích setech silná, ale teď ty tříseťáky po pauze prohrávám." V duelu s Hibinovou nezvládla třetí set počtvrté za sebou (Parryová, Kosťuková, Tomljanovicová).

Drobnou sedmadvacetiletou Japonku přitom Krejčíková měla přečtenou. „Očekávala jsem, že bude hrát to, co hrála. Tedy hodně běhat, víc se tlačit z bekhendu, forhend nahazovat a měnit rytmus. Set a tři čtvrtě jsem se s tím popasovala dobře, jen ta koncovka mi nevyšla. Pak jsme se tahaly, ale když jsem ten game potřebovala, udělala jsem zbytečné chyby a proto to nevyšlo," tvrdila Krejčíková, kterou ve skoro tříhodinovém mači rozhodily i sporné výroky v tie breaku druhé sady. „Já bych to asi nekomentovala," nechtěla se později pouštět do kontroverzí.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Česká tenistka Barbora Krejčíková v utkání druhého kola Livesport Prague Open proti Japonce Nao Hibinové.

Příště už se Krejčíková, momentálně 18. hráčka WTA, představí na severoamerických betonech v Torontu, Cincinnati a US Open. „Musím se zlepšit," má v plánu před odletem ostré tréninky.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Andrejevová - Nosková 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240426T11 : 00:00+0200
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová vs. Nosková
Andrejevová
Nosková
  Bejlek - Kalinská dnes 15 : 45
20240426T15 : 45:00+0200
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek vs. Kalinská
Bejlek
Kalinská
  Cristianová - Krejčíková dnes 15 : 45
20240426T15 : 45:00+0200
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová vs. Krejčíková
Cristianová
Krejčíková
  Vondroušová - Rogersová dnes 16 : 35
20240426T16 : 35:00+0200
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová vs. Rogersová
Vondroušová
Rogersová