Hlavní obsah

Tolik lidí mi po porážce ještě negratulovalo, divila se Havlíčková. Rady přihazuje i Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S výhrou proti světové dvojce nepočítala, ale zápas Lucie Havlíčkové s Estonkou Anett Kontaveitovou na Livesport Prague Open rozhodně nebyl tak jednoznačný, jak se asi čekalo. Sedmnáctiletá vítězka letošní juniorky na Roland Garros podlehla velké favoritce 4:6, 3:6. Ukázek svého talentu ale nadšenému publiku předvedla víc než dost.

Lucie Havlíčková potrápila světovou dvojku. Po prohře mi ještě nikdy toilk lidí negratulovaloVideo: Sport.cz

 
Článek

„Určitě mi nikdy negratulovalo tolik lidí po tom, co jsem prohrála, to je novinka," líčila s úsměvem Havlíčková, jejíž duel proti druhé hráčce WTA se natáhl na 74 minut. Domácí teenagerka v něm proti Kontaveitové dokonce zahrála i tři esa, což je do budoucna její velká zbraň.

„To bylo dobrý, ale není to jen o esech. Samozřejmě to udělá to radost, ale pokud bych uhrála víc bodů, kdyby to ona zkazila, tak by to bylo samozřejmě lepší," tvrdila Havlíčková, která před zápasem necítila nervozitu ze střetu s výjimečnou soupeřkou, ale na kurtu zřetelně poznala kvality nesmírně účelně hrající Estonky.

„Vyhrát bylo nesmírně těžké, v podstatě až nemožné. Ona hraje o něco rychleji a hlídá si důležité momenty. Je na ní vidět, že je vyspělejší," přikývla svěřenka Lukáše Dlouhého, o jejíž fyzičku se stará Marek Všetíček.

Ten pečoval mj. o Radka Štěpánka, který teď občas Havlíčkové přispěje i radou nebo cenným postřehem.

„Lucku sleduju zblízka, před rokem a půl jsem ji viděl poprvé. Když můžu, tak poradím rád. Hrozně mě těší, jak se zlepšila po kondiční stránce. Když vás nohy k úderu nedovedou, tak můžete mít jakýkoli talent a máte smůlu," vykládal Štěpánek, jenž vidí obrovský tenisový potenciál Havlíčkové.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Lucie Havlíčková na returnu

„Má spoustu práce před sebou, ale je na ní znát, jak se posouvá dopředu. Lucka je impulzivní hráčka a moc se s tím nemaže. Její styl je postavený na agresivitě, to pojetí se mi moc líbí," netajil Štěpánek.

Pochvaly se Havlíčková dočkala i od své čtvrteční zvučné soupeřky. O talentované tenistky v Česku opravdu není nouze.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Lucie Havlíčková na podání

„Ty holky rostou jak houby po dešti. Cesta je dlouhá a trnitá a jak se říká: přežijí jen ti nejpilnější. Jsem zvědavý, která z nich to dotáhne co nejvýš," dodal Štěpánek.

„Pokud si z takového zápasu jako proti Kontaveitové člověk vezme, co má, může ho to posunout," věří si Havlíčková.

Reklama

Související témata:
  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 00
20240424T17 : 00:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová