Hlavní obsah

Kvitová na US Open soupeřku zničila. Od rána to ale byly nervy, teď jsem šťastná, svěřila se

New York

To byla smršť. Česká tenistka Petra Kvitová v úvodním kole grandslamového US Open doslova spláchla Francouzku Kristinou Mladenovicovou, jíž povolila jediný game a za necelou hodinu ji porazila 6:1, 6:0. Nicméně dvojnásobná wimbledonská šampiónka připustila, že byla před utkáním pořádně nervózní.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Petra Kvitová vrací balónek Kristině Mladenovicové v 1. kole US Open.

Článek

Česká reprezentantka americké betony zrovna nemiluje, nejednou zažila překvapivé vyřazení a Mladenovicová, které senzačně vyřadila na letošním Roland Garros vítězku Australian Open Li Na, měla určitě na další šokující výsledek zálusk.

Jenže tentokrát neměla šanci. „Jsem moc šťastná. V prvním kole to jsou vždycky nervy. Už když jsem vstávala, cítila jsem nervozitu. Nakonec jsem byla ale se svoji hrou spokojená," pochvalovala si tenistka z Fulneku na pozápasové tiskové konferenci.

Těšilo ji, že se dokázala popasovat i s nepříjemnými povětrnostními podmínkami: „Venku pořádně foukal vítr, bylo těžké v tom hrát, i když to bylo vlastně stejné pro nás obě. Překvapilo mě, jak to foukalo."

Hlavně, že se neopkaoval rok 2011

Svěřenkyně kouče Davida Kotyzy se po wimbledonském triumfu trápila na turnajích v Montrealu a v Cincinnati, ale těsně před posledním grandslamem sezóny si dodala sebevědomí ziskem titulu v New Havenu.

„Je skvělé, že jsem vyhrála několik zápasů v New Havenu. Byl to dobrý nápad tam hrát, ani jsem se teď necítila nijak unavená. Po Wimbledonu se jinak vždycky trochu hledám, takže jsem ráda, že se mi v New Havenu dařilo," pokračovala aktuálně čtvrtá tenistka světa.

Pochopitelně se jí ulevilo, že se neopakoval rok 2011, kdy po titulu z Wimbledonu skončila ve Flushing Meadows hned v prvním kole: „Jasně, že si pamatuju, jak jsem tu vypadla v prvním kole po vítězství ve Wimbledonu. Takže jsem ráda, že už teď jsem lepší než tehdy (smích). Grandslamy jsou pro mě velkou výzvou, mám velkou motivaci tady uspět."

Právě před třemi roky byla i přes krach na US Open na konci sezóny velmi blízko pozici světové jedničky, na níž nakonec nedosáhla. Na stejnou metu by ale mohla zaútočit i letos.

„Ale není to pro mě jednoznačný cíl. Byla už jsem blízko pozici světové jedničky a zklamalo mě, že to nevyšlo. Pro mě je ale důležité, aby se mi hlavně dařilo na grandslamech. To je to hlavní," dodala Kvitová, jejíž příští soupeřkou bude krajanka Petra Cetkovská, s níž se na okruhu WTA ještě nestřetla.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.