Hlavní obsah

Kvitová - Minnenová 6:3, 6:4Kvitová první překážku na Australian Open zvládla. Postupují i Vondroušová a Veselý. Končí Siniaková

Melbourne/Praha
Aktualizováno

Postup do druhého kola Australian Open slaví jako první z českých tenistek Markéta Vondroušová, která si ve třech setech poradila se Švédkou Petersonovou. Po pěti setech postoupil i Jiří Veselý. Roli favoritky splnila i Petra Kvitová, která si poradila s Belgičankou Minnenovou 6:3, 6:4. Ze hry venku je naopak Kateřina Siniaková, když podlehla Francouzce Ferrové.

Foto: Andrew Brownbill, ČTK/AP

Petra Kvitová patří na Australian Open k největším český nadějím

Článek

Kvitová vlétla do duelu s belgickou kvalifikantku Minnenovou ve velkém stylu a rychle vedla 5:1. Pak sice poprvé v zápase ztratila podání, ale první set bez problémů dotáhla do vítězného konce. V úvodu druhé sady česká finalistka Australian Open z roku 2019 ztratila servis a následně prohrávala 1:4, ale prodloužení zápasu nepřipustila. Vyhrála pět her za sebou a zajistila si účast ve druhém kole.

V něm narazí na Rumunku Sorenu Cirsteaovou, kterou v pěti ze sedmi dosavadních vzájemných zápasů porazila. Naposledy se utkaly v roce 2016 ve Wimbledonu.

Foto: Asanka Brendon Ratnayake, Reuters

Petra Kvitová slaví postup do dalšího kola

Devatenáctá nasazená Vondroušová prohrávala s Petersonovou už 2:6 a 1:3, druhý set ale nakonec zachránila. Vyrovnaný souboj zvládla lépe i v rozhodující sadě a po takřka dvou a půl hodinách zvítězila, přestože v zápase přišla celkem osmkrát o podání. V úvodu na ni dolehla tíha významného turnaje.

Foto: Andy Brownbill, ČTK/AP

Markéta Vondroušová se na postup nadřela

"Grandslam je něco jiného, než když jsme tady hráli týden předtím. Ale asi na každého ta první kola takhle trochu dopadnou, protože jsem chtěla fakt vyhrát. Pak jsem se do toho dostala a bylo to lepší," popisovala Vondroušová Radiožurnálu. Nebyla na tom ideálně zdravotně. "Táhla mě třísla, takže to bylo všelijaké, ale pak jsem se dostala do zápasu a snažila jsem se bojovat o každý míč," uvedla.

Postupem do druhého kola si jednadvacetiletá rodačka ze Sokolova vyrovnala osobní maximum z úvodního grandslamu sezony, vloni se loučila hned po prvním zápase. Zvládla několikátou třísetovou bitvu za sebou. "Je to takové, že nehraju celý zápas svou hru na 100 procent, není to úplně nejlepší. Ale nějak se z toho dostanu. Je to hrozně důležité, protože jsem minulý rok pořád prohrávala tříseťáky a už jsem z toho byla strašně špatná. A teď jsem vyhrála už třetí, nebo kolikátý. Takže je to určitě pro mě super," dodala předloňská finalistka Roland Garros.

Siniaková končí

Siniaková, jež v neděli slavila s Barborou Krejčíkovou deblový titul na jednom z přípravných turnajů, vstoupila do zápasu s Ferrovou lépe. Úvodní set získala v tie-breaku 7:5 a ve druhém šla do vedení 2:0, náskok ale neudržela.

Od té doby ztratila čtyřikrát za sebou podání a soupeřka zápas otočila. Siniaková tak potřetí za sebou končí na Australian Open v 1. kole.

Foto: Andy Brownbill, ČTK/AP

Jiří Veselý postoupil do druhého kol

Veselý se na postup nadřel

Teprve podruhé při své sedmé účasti na Australian Open prošel do druhého kola Veselý. Česká mužská jednička se dnes nadřela proti kvalifikantovi Coppejansovi, který je v žebříčku o více než sto míst níže.

Veselý, jemuž patří aktuálně 68. příčka, vyhrál první set 6:4, ale další dvě sady prohrál 3:6 a 6:7. Ve čtvrté i páté sadě prohrával 1:3, ale pak pokaždé získal pět her za sebou a postoupil.

Sedmadvacetiletý český tenista si tím vyrovnal maximum na Australian Open z roku 2018. O jeho vylepšení se bude snažit proti turnajové patnáctce Španělovi Pablu Carreňovi, s nímž se ještě na ATP Tour neutkal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 80 milionů australských dolarů):
Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Vondroušová (19-ČR) - Petersonová (Švéd.) 2:6, 7:5, 7:5
Ferrová (Fr.) - Siniaková (ČR) 6:7 (5:7), 6:2, 6:4
Kvitová (9-ČR) - Minnenová (Belg.) 6:3, 6:4
Výsledky ostatních zápasů najdete zde >>>

Reklama

Související témata: