Hlavní obsah

Kvitová se kvůli zranění ruky turnaje Tipsport Elite Trophy nezúčastní

Praha
Aktualizováno

Měla být jednou z hlavních hvězd exhibičního turnaje Tipsport Elite Trophy. Petra Kvitová se však podniku, který začíná v sobotu v areálu I. ČLTK, kvůli problémům s rukou nezúčastní. "Při čtvrtečním testu při čtyřhře se ukázalo, že moje zraněná ruka není v takovém stavu, abych mohla odehrát kvalitní zápas," uvedla dvanáctá hráčka světa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petra Kvitová se turnaje Tipsport Ellite Trophy nezúčastní.

Článek

Na turnaji Tipsport Elite Trophy proti sobě hrají týmy světové trojky Karolíny Plíškové a dvojnásobné vítězky Wimbledonu Petry Kvitové. První ze čtyř klání se uskuteční od soboty do pondělí na antuce pražské Štvanice a poprvé se do hlediště dostane díky lístkům každý den až 250 diváků. Hrát se začíná v sobotu ve 12:00.

Kapitánky Petra Kvitová a Karolína Plíšková na každý turnaj nominují čtveřici plus náhradnici. Kapitánka černého týmu Karolína Plíšková může vybrat své dvojče Kristýnu, Karolínu Muchovou, Markétu Vondroušovou, Terezu Martincovou nebo Nikolu Bartůňkovou.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Petra Kvitová (vlevo) a Barbora Strýcová v utkání proti dvojici Miriam Kolodziejová, Jesika Malečková.

Tým Petry Kvitové tvoří Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková, Ruska Jekatěrina Alexandrovová a Linda Fruhvirtová.

Tým budu koučovat, slíbila Kvitová

„Do zápasu jsem nominovala aktuálně nejsilnější možnou sestavu, do prvního zápasu nastoupí Bára Strýcová a spoléhám se na výkon jednoho z nejlepších deblových párů světa. Já bohužel na Štvanici do bojů zasáhnout nemohu, protože při včerejším testu při čtyřhře se ukázalo, že moje zraněná ruka není v takovém stavu, abych mohla odehrát kvalitní zápas. Na první tenisovou akci s diváky se těším a tým budu samozřejmě z lavičky ze všech sil koučovat," uvedla kapitánka růžového týmu.

Hráčky budou podobně jako při mužském Laveru Cupu všechny na lavičce a navzájem si mohou radit a povzbuzovat se. "Pro diváky to bude fajn, Péťa bude radit mně nebo naopak. Bude to zpestření i dost zábavné," věří Strýcová.

V každém turnaji se za den odehrají vždy tři dvouhry a jedna čtyřhra. Dvojice se v daném turnaji nesmějí opakovat. Začátky jsou naplánovány na poledne. Rozpis a nominace do zápasů se bude zveřejňovat vždy den předem v 16:00.

Druhé kolo bude od 29. června do 1. července v Prostějově a pak se akce vrátí na Štvanici, kde se bude hrát 11. až 13. července a 25. až 27. července.

Všechny zápasy Tipsport Elite Trophy nabídnou stanice O2 TV Sport a O2 TV Tenis v přímém přenosu. Přímo ze Štvanice bude komentovat Vojtěch Bidrman a Martin Štefl, pozápasové ohlasy přinese reportérka Andrea Sestini Hlaváčková. Diváci se mohou těšit také na studio pod vedením Jiřího Baumruka, ve kterém se role tenisové expertky ujme Klára Suchoň Koukalová.
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články