Hlavní obsah

Kvitová - Martičová 6:3, 6:2Kvitová si zahraje v Katovicích semifinále, Plíšková vypadla

Aktualizováno

Česká tenistka Petra Kvitová postoupila do semifinále nového antukového turnaje v polských v Katovicích. Nejvýše nasazená hráčka porazila ve čtvrtfinále Chorvatku Petru Martičovou bez problémů 6:3 a 6:2. S turnajem se naopak rozloučila Karolína Plíšková, která nestačila na Italku Robertu Vinciovou. S druhou nasazenou tenistkou prohrála 1:6 a 0:6.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Tenistka Petra Kvitová

Článek

Na Vinciovou může Kvitová narazit ve finále a zápas by byl generálkou na semifinále Fed Cupu, které se bude hrát za týden na antuce v Palermu. "Samozřejmě by bylo fajn, kdybychom se obě dostaly do finále a já vyhrála," smála se Kvitová v rozhovoru pro Radiožurnál. "Klidně bych si s ní zahrála, zatím jsme tady spolu jednou trénovaly, ale zápas je něco jiného. Hraje hrozně nepříjemně. Ale stejně by to byl velký rozdíl hrát turnaj a Fed Cup, navíc u nich. Ta antuka tam bude jiná než tady v Katovicích. Je to všechno hypotetické," řekla Petra Kvitová.

K případnému vzájemnému zápasu musí Kvitová v semifinále porazit Rumunku Alexandru Cadantuovou, 117. hráčku světa, a Vinciová Němku Anniku Beckovou.

Kvitová, která se v pondělním žebříčku WTA posune z osmého na šesté místo, odehrála v Katovicích ve čtvrtfinále svůj nejlepší zápas. Hrála uvolněně, dobře podávala a byla agresivní. Odvrátila všechny tři brejkboly, kterým čelila, sama získala soupeřčino podání třikrát.

Třiadvacetiletá Kvitová letos postoupila do semifinále podruhé. Předtím to dokázala v Dubaji, kde nakonec slavila titul, jubilejní desátý v kariéře.

Karolína Plíšková, aktuálně 81. hráčka pořadí WTA, se probojovala na okruhu WTA do čtvrtfinále potřetí, přičemž v únoru si z Kuala Lumpuru odvezla trofej. Proti Vinciové ale neměla šanci. Úvodní servis zápasu sice udržela, jenže pak se jí to už nepodařilo ani jednou. V poslední hře odvrátila šest mečbolů, ale při sedmém udělala chybu.

Tenisový turnaj žen v Katovicích (antuka, dotace 235.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Vinciová (2-It.) - Karolína Plíšková (ČR) 6:1, 6:0
Kvitová (1-ČR) - Martičová (Chorv.) 6:3, 6:2
Becková (Něm.) - Camerinová (It.) 7:6 (7:1), 6:0
Cadantuová (Rum.) - Peerová (Izr.) 5:7, 6:3, 6:3
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Birnerová, Burjačoková (ČR/Ukr.) - Voráčová, Zakopalová (4-ČR) 7:6 (7:5), 6:0.
Olaruová, Solovjevová (Rum./Rus.) - Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) 3:6, 6:2, 10:2
Čtyřhra - semifinále:
Arruabarrenaová, Domínguezová (Šp.) - Birnerová, Burjačoková (ČR/Ukr.) 6:0, 6:3

Reklama

Související témata: