Hlavní obsah

Kvitová zažila v Tatrách horor. Utíkala před bouřkou z kopce střemhlav dolů

Vladimír Kolář, Štrbské PlesoPrávo

Wimbledonská vítězka Petra Kvitová je ve Vysokých Tatrách. S kondičním trenérem Jozefem Ivankem a tenisovým koučem Davidem Kotyzou se připravuje na třetí třetinu tenisové sezóny. Je samý úsměv, evidentně spokojená, ale zažila i hororové chvíle.

Foto: Vladislav Galgonek, ČTK

Petra Kvitová zažila na Slovensku horror.

Článek

„Horské výstupy jsou dobré na posílení morálně volních vlastností. Ale při cestě na Rysy jsme zažili horké chvíle. Pod vrcholem, někde pod Žabími plesy, nás přepadla bouřka. Obrátili jsme se a běželi zpátky na Štrbské pleso. Nejkratší cestou. Z kopce dolů!“

Petra Kvitová přiznala, že měla nahnáno. „Chtěla jsem jít přímo dolů, ale nebyla to legrace. To ani náhodou. Bála jsem se, že uklouznu a rozbiju se. Dávala jsem pozor na každý krok, všude byla spousta kamenů. Jsem moc ráda, že se mi nic nestalo a povím vám, že na ten den dlouho nezapomenu.“

S kondičním trenérem vystoupila nejvýše na Predné Solisko. „To je asi 2 200 metrů nad mořem. Bylo to fajn. Petru nemusím nutit, má turistiku ráda,“ vykládal Ivanko. Pro sedmou tenistku světa byl velký zážitek výhled z Lomnického štítu. „Trefili jsme krásné počasí, rozhled byl úžasný. Musím ale podotknout, že na Lomnický štít jsme vyjeli lanovkou. V novinách prý psali, že jsme tam došli pěšky,“ vykládala Kvitová.

Stehenní sval stále bolí

Pořád přetrvává problém se zraněním stehenního svalu, k němuž Petra přišla ve Wimbledonu. „Brzy bude vše v pořádku. Museli jsme přípravu poněkud přizpůsobit. Nicméně Petra bude fyzicky připravena dobře,“ řekl Ivanko.

Na Štrbském plese má Kvitová k dispozici tenisový kurt. „Byli jsme na něm jenom dvakrát a ještě dvakrát budeme. Tady je vše na povel Jožky Ivanka. Byli jsme si zahrát proto, že když Petra nemá raketu v ruce dlouho, tak ji ta ruka bolí,“ uvedl David Kotyza.

Jeho čas přijde příští týden na prostějovských kurtech. Má jasno, na co se soustředí. „Určitě na pilíře Petřiny hry. Na servis, return a přechod na síť,“ řekl.

Důležité Kotyzovo svědectví pro fanoušky je, že Kvitová se po wimbledonském triumfu nezměnila, nezpychla. „Nic jsem na ni nevypozoroval. Je pořád stejná. Stále svá,“ pousmál se trenér.

První turnaj odehraje Kvitová v Torontu, začíná 8. srpna. Pak ji čeká Cincinnati a po týdnu US Open v New Yorku. „Beton je hned po trávě můj druhý nejoblíbenější povrch. Už se na něj těším,“ pravila Kvitová, která nadále rázně odmítá všechny spekulace o své roli favoritky v New Yorku i možném dalším posunu na světovém žebříčku. Soupeřky před ní totiž v nejbližších týdnech obhajují spoustu bodů, zato česká tenistka ne. V případě výher může teoreticky vyšplhat až na druhé místo světového pořadí nejlepších hráček.

„Já zásadně nespekuluji. Všechny takové řeči jdou mimo mě i mimo můj realizační tým. Já se soustředím na nejbližší zápas. Jen na něj. Ničím se nenechám rozhodit,“ prohlásila v Tatrách.

Jisté je, že vítězka Wimbledonu bude na nejbližších turnajích pod obrovským tlakem. „Vím to a myslím, že jsem na něj připravena. I když ... Wimbledon jsem vyhrála poprvé a nemám žádnou zkušenost, jaké to bude na příštích turnajích. To je pravda. Snad to zvládnu.“

Reklama