Hlavní obsah

Ledová voda pomohla. Dala bych si i facku, tvrdila nervózní Martincová. Číňanku pak skolila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kouzlo odchodu do šatny po prvním setu znovu zafungovalo a Tereza Martincová se probila do čtvrtfinále Livesport Prague Open. Duel proti Číňance Jüan Jüe rozřízla na dvě části. Po úvodní prohrané sadě 1:6 se dokázala vzpamatovat a pak už zápasu udávala styl. 6:2, 6:2 a česká tenistka zvedla ruce nad hlavu.

Byla jsem hrozně nervózní, jako kámen, přiznala Tereza Martincová. Tohle jsem nezažila ani ve WImbledonu!Video: Sport.cz

 
Článek

Souboj osmadvacetileté hráčky tak v něčem připomínal její duel prvního kola s Gabrielou Knutsonovou, v němž Martincová prohrála vstupní dějství 2:6. Ale po krátké pauze se na kurt vrátila trochu soustředěnější. Nervozita na ni ovšem těžce dolehla i ve čtvrtek.

„Nebyla jsme schopná začít hrát, byla jsem strašně nervózní, protože turnaj doma je pro mě speciální. Kupodivu ani po prvním utkání to ze mě nespadlo. Klasicky chcete moc a nemáte nic. Byla jsem jak kámen. V tenise se naštěstí hraje na dva vítězné sety," zasmála se Martincová.

Nakopnout ji dokázala pauza, při které zvolila osvědčenou metodu. „Opláchla jsem se komplet ledovou vodou. Dala bych si i facku, abych se probrala." Sama ale dál cítila, že její výkon se k ideálu přesto neblíží. „Nebyl to můj tenis. Třeba v Ostravě tenhle problém nemám, ale v Praze je to jiné. Ale je to jen můj problém, že se tím svazuju. Fanoušci tady jsou totiž skvělí," děkovala vítězka.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Tereza Martincová postupuje na Livesport Prague Open do čtvrtfinál

„Když se set nepovede, člověk se nesmí zhroutit. Přitom jsme hrála třeba už i na wimbledonské jedničce, a stejně jsme nervóznější ve druhém kole doma na Spartě. Řekla jsem to i týmu," potvrdila Martincová. „Znám, občas tu trénuju a stejně jsem rozklepaná."

Síly bral hráčce, která se nejlíp cítí na tvrdých površích, i podklad, na němž ve Stromovce hraje. „Je to rasárna na tělo, hýbat se na tom je přísný. Je to jak šmirgl papír, aspoň malé dokluzy jsou na tom skoro nemožné."

Snad to s nervozitou Martincové bude o něco lepší v pátečním čtvrtfinále proti drobné Japonce No Hibinové, která loni na Livesport Prague Open vyřadila obhájkyni titulu Barboru Krejčíkovou. Letos si jako lucky loser poradila s Italkou Erraniovou i Slovenkou Hrunčákovou.

Výborně! Tereza Martincová po velkém obratu s Číňankou Jüan Jüe postoupila a je ve čtvrtfináleVideo: Sport.cz

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.