Hlavní obsah

Lehečka cenu pro nováčka roku na ATP Tour nezískal, má ji favorit Rune

Jiří Lehečka nezískal cenu pro nejlepšího nováčka na okruhu ATP, hlasování tenistů vyhrál podle očekávání Holger Rune. Devatenáctiletý Dán letos vyhrál prestižní Masters v Paříži i další dva turnaje a dostal se na desáté místo světového žebříčku. V nominaci bylo pět hráčů.

Foto: ČTS - Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Český tenista Jiří Lehečka a jeho radost během utkání Davis Cupu

Článek

Trofej byla určena pro tenisty, kteří se v tomto roce poprvé dostali do první stovky žebříčku a na profesionální tour dosáhli největších úspěchů.

Jednadvacetiletý Lehečka letos debutoval na všech čtyřech grandslamech. Zahrál si semifinále na turnaji ATP v Rotterdamu, vyhrál challenger v Liberci a jako první Čech se kvalifikoval na Turnaj mistrů pro hráče do 21 let, kde v listopadu postoupil do finále. Sezonu zakončil na 81. místě.

Rune před listopadovým triumfem na pařížském Masters vyhrál turnaje v Mnichově a Stockholmu, dvakrát byl ještě ve finále. Rok zahájil jako 102. tenista světa a zakončil jako jedenáctý. Společně s ním a Lehečkou byli v nominaci Američan Ben Shelton, Tseng Chun-hsin z Tchaj-wanu a Brit Jack Draper.

Reklama

Související témata: